Miercuri 24 Aprilie

Ioan Rus, ministrul Transporturilor anunță că: România va deveni un mare şantier începând din acest an

 

Ministrul Transporturilor susține că Master Planul General de Transport al României ar putea fi finalizat la finele lunii aprilie.

 

Vom reuşi, probabil la finele lunii aprilie, să ne apropiem de aprobarea finală şi atunci putem vorbi despre strategia de implementare la modul adevărat, fără ca ea să poată fi modificată de nimeni, pentru că în structura aceea de proiecte şi în structura aceea de priorităţi şi Comisia ne va finanţa şi instituţiile financiare internaţionale şi bugetul statului. Cred că la finele lunii următoare vom avea un document care, chiar dacă pică vreun guvern sau pleacă un ministru etc., el nu va mai fi modificat pentru că se duc înainte în structura respectivă. Cred că noi, doamna comisar, vom reuşi să parcurgem şi acest calendar şi foaia de parcurs pentru aprobarea Master Planului, structura lui este rezonabilă şi acest lucru va permite ca România să fie un mare şantier începând din acest an pe toate tipurile de transport”, a spus Ioan Rus.

 

Finanțarea la acest Master Plan va fi asigurată în proporţie de 25% cu bani europeni, 15% va fi cofinanţare de la bugetul de stat, iar diferenţa va fi asigurată din credite BEI şi BERD. În plus, a fost aprobată în Guvern o contribuţie suplimentară de şapte miliarde de euro de la bugetul statului, atât cât a permis spaţiul fiscal.

Comentarii Facebook