Învins de USR și oamenii din cultură, Boc bate în retragere! Se face un nou regulament de alocare a banilor pentru cultură


Primarul Emil Boc a bătut în retragere și anunță că se va face un nou regulament de acordare a banilor nerambursabili pentru cultură. Recent a fost un scandal uriaș în Consiliul Local, unde zeci de oameni de cultură l-au acuzat pe Emil Boc că sabotează cultura. 

Reprezentanții instituțiilor de cultură au cerut depolitizarea și transparentizarea modului în care sunt alocați banii. 

Deși inițial Emil Boc le-a spus celor din cultură să își vadă de treabă, presiunea publică l-a făcut să revină asupra deciziei. La fel s-a întâmplat și în cazul scandalului privind Grupul statuar ”Școala Ardeleană”, semn că primarul Emil Boc pierde contactul cu opinia publică.

În ședința Consiliului Local de luni, 4 martie, primarul Emil Boc a revenit și a anunțat că se face uni grup de lucru, format din angajații Primăriei și reprezentanții mediului cultural: Centrul Cultural Clujean, Opera Română, Creat Act Enjoy, Daiszler, Asociația Culturală Pro Transilvania, Muzeul de Artă, Magic Puppet, Alt Art, TIFF, pentru să redacteze noul regulament de acordare a banilor nerambursabili de la bugetul local. 

Miza este una foarte mare, pentru că în 2024 Clujul a alocat suma de 16.200.000 lei pentru diverse proiecte culturale. 

Comentarii Facebook