Investiții de 250.000 de lei pentru dotarea Dispeceratului Integrat ISU Cluj cu aparatură modernă


Consiliul Județean Cluj anunță că a aprobat asocierea cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu" (ISU) al Județului Cluj în vederea dezvoltării unor componente ale Sistemului de Management al Situațiilor de Urgență.

Astfel, conform reprezentanșilor CJ Cluj, ”unul dintre principalele obiective ale acestei asocieri îl reprezintă operaționalizarea Dispeceratului Integrat care urmează să devină pe deplin funcțional, în cel mai scurt timp, la sediul ISU Cluj”. În acest scop, Consiliul Județean Cluj a alocat pentru anul 2020 suma de 250.000 de lei, fonduri necesare în vederea dotării dispeceratului cu aparatură informatică de ultimă generație.

Principalul avantaj al Dispeceratului Integrat este acela că reunește, în aceeași locație, reprezentanți ai principalelor instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, respectiv ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, atât pe componenta de pompieri cât și pe cea de S.M.U.R.D., ai Serviciului Județean de Ambulanță, Inspectoratului Județean de Poliție, Jandarmeriei, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Poliției Locale, susțin cei de la Consiliul Judeșean. 

În acest fel, se scurtează considerabil timpul de reacţie la alertă, autorităţile reușind să intervină într-un timp mult mai scurt.


Comentarii Facebook