Interlopul Kamaz, acuzat că a FRAUDAT referendumul la Cluj, s-a plâns că oamenii lui nu ar fi fost plătiți de liberali - INTERCEPTĂRI

 

Interlopul Kamaz, pe numele lui adevărat Bogdan Măgureanu, a scos la vot în județul Cluj, dar și în alte zone din Transilvania, sute de alegători. Pentru fiecare ar fi trebuit să încaseze câte 500 de lei.

 

Întreaga operațiune a fost coordonată din sediul PNL Cluj de Dumitru Samson, fiul vitreg al lui Corneliu Dobriţoiu.

 

Într-o interceptare existentă în rechizitoriul pe baza căruia Samson, Kamaz și alți interlopi au fost trimiși în judecată, se vorbește despre convoaie de țigani de la Pata Rât și din Florești care să fie plimbați prin județ cu autocarele Fany. Acestia ar fi trebuit să voteze și de 5 ori, contra sumei de 500 de lei pe cap de votant.

 

Convoaiele cu țigani au fost interceptate de poliție și ”schema” nu a fost dusă la bun sfârșit în totalitate. 

 

Kamaz a încasat o parte din bani, dar oamenii lui nu, astfel că a ajuns să se plângă în unele medii interlope. Procurorii DNA au interceptat o discuție avută cu Nuredin Beynur, şeful lumii interlope din Constanţa. Nuredin ar fi jucat rolul intermediarului dintre Samson Dumitru, fiul vitreg al ministrului Apărării Naţionale, Coneliu Dobriţoiu, şi interlopul clujean Bogdan Măgureanu, alias Kamaz.

 

Conform procurorilor, Dumitru Samson s-a prezentat la Cluj cu numele de Dan Dobrițoiu, astfel că în toate conversațiile telefonice i se spune Dan. 

 

În aceiaşi seară, potrivit susţinerilor învinuitului Măgurean Bogdan Cristian, la rândul său, şi el şi-a primit partea de bani promisă, care s-a ridicat la suma de 6000-7000 lei. Banii proveneau de la învinuitul Samson Dumitru şi i-au fost daţi în mână de învinuitul Biţu Constantin Sebastian. Chiar dacă, în declaraţia sa, învinuitul Măgurean Bogdan a arătat că nu ştie cine anume i-a dat banii, indicând că probabil era un băiat pe nume „Sorin”, interceptările realizate în cauză în data de 30 iulie 2012 stabilesc fără dubiu că banii proveneau de la învinuitul Samson Dumitru iar cel care i-a predat efectiv lui Măgurean a fost învinuitul Biţu Constantin Sebastian. 

 

Astfel, a doua zi, după referendum, pe când învinuiţii Samson, Nica, Biţu, au revenit în Bucureşti, învinuitul Măgurean Bogdan a fost contactat de camarazii săi din judeţul Arad, nemulţumiţi că ei nu fuseseră plătiţi de nimeni. Deoarece fuseseră contactaţi de către învinuitul Măgurean Bogdan, iar acesta apelase la ei la solicitarea venită de la învinuitul Samson Dumitru, transmisă aşa cum am mai arătat prin învinuiţii Nica Tudorel şi Biţu Constantin, Măgurean s-a decis să ia legătura cu Samson Dumitru şi să ceară să onoreze „serviciile” prestate. 

 

În acest sens, înainte de a intra în legătură cu învinuitul Samson Dumitru, învinuitul Măgurean Bogdan a apelat un amic al său, …, căruia i s-a confesat asupra problemei ce o are de rezolvat. Discuţia puratată este relevantă sub aspectul faptelor infracţionale în care învinuiţii Măgurean şi Samson au fost implicaţi în ziua referendumului, precum şi rolul esenţial avut de învinuitul Samson Dumitru, cel care a finanţat mobilizarea la vot prin săvârşirea de infracţiuni:

„………………………………………..

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Da? B., hai să îţi povestesc ceva şi tu îmi spui dacă îi bine să reacţionez aşa sau nu eu.

.. –  Ia, zi!

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Aseară cu alegerile astea a fost mâna dreaptă a lui C.A. (Crin Antonescu), aici la CLUJ.

.. – Aoleu! Fine, vorbeşti. Nu mai pot vorbi. Gata!

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Amu stai un picuţ că nu-i nimic rău.

… –  Zi!

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Nu-i nimic rău. Fii atent! Oamenii au venit să-i ajut. Nişte chestii legale. Mă înţelegi tu, no în fine. I-am ajutat. Toată TRANSILVANIA m-a sunat la şapte…

M.I.D. – Nu mai vorbi, fine. Nu mai vorbi. 

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Bine. Bun. Zice „Domnule, uite…Ă…Extraordinar, copilul zice, dacă nu te găseam pe tine eram mort.” Bine, în fine. A trecut…

.. –  Aoleu! Zi mai scurt…

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  N-ai…n-ai pe ceva să mă suni? Dar nu-i nimic ilegal…ilegal.

… – Deja tot ce mi-ai spus tu acum nu-i nimic ilegal dar ...bagă la puşcărie.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  De ce? Că doară n-am făcut nimic rău. … –  Ţi-am spus. Mai zi-i pe ocolite că eu înţeleg. Nu trebuie să-mi…

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Bun. No, fii atent! Eu am zis „Mă, omule, eu n-am încredere în voi. N-am încredere în nimeni.” Bine. Mă sună…

.. – …

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  ….vorba de …. Şi îl sună pe … să-mi arate că el îi om de încredere. Înţelegi?

… –  Aşa.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Şi acum zice … „Domnule KAMAZ, frate.” Ştii că mă cunoştea de acolo de la…no. Ştie şi de…Te ştie pe tine. „KAMAZ…”

M.I.D. – …

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  „…fratelo, nu-ţi face griji” zice către mine. „Ai încredere în DAN.” Şi am zis „Băi, nu. Eu am încredere în tine şi în DAN că suntem prieteni. Dar n-am încredere în restul care-s în spatele lui.” Înţelegi?

… –  Aşa. Şi…

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Într-un final oamenii n-o fost corecţi. Acum tu ce zici? Să-l sun pe …. şi să zic „Mă!...”

… – Clar.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  „….am încredere în DAN acela.”

… –  Clar.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Da?

 …. – Da cum.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  No, că…să iau numărul de la el şi amu am numărul. Şi acum îl sun şi îi zic „Mă, prietene! Mă, … uite! Aseară am vorbit ai zis să am încredere în DAN acela. Da? Da. E! Vezi că omul nu s-a ţinut de ce am vorbit.”

… –  No, …, acum sună-l tu şi zi-i să…

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  No, bun.

……………………………………………………………………………………..

… – „Şi tu ce ai zis? Da, păi, că-i OK.”

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  „Da, păi, că…”

… –  Bun.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  „Bă, ai încredere în DAN că …oamenii serios.” Bine,………………………………………….” 

 

              În acelaşi scop, învinuitul Măgurean Bogdan l-a apelat în continuare şi pe martorul .., cel care i-a făcut legătura cu învinuitul Samson Dumitru, tocmai pentru a-i reproşa că Samson nu şi-a onorat toate promisiunile financiare făcute în ziua de 29 iulie 2012:

„………………………………………………..

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Măi  fratelo, ştii de ce te-am sunat ? Eu nu am numărul lui DAN, a lui băiatul ăsta.  Acum tu îl ai. Tu vorbeşte cu el, cu DAN ...

… –  Da. 

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Întreabă-l pe elo. Că omul dacă e cinstit să-ţi recunoască, că m-o sunat la şepte noaptea, şi zice ,,Copile, toată TRANSILVANIA asta , dacă nu erai tu, beleam p…, zice. Ei de acolo m-o sunat , şi o zis că dacă nu erai, beleai p.” Nu în CLUJ, CLUJUL, SĂLAJUL, ORADEA, BISTRIŢA m-o  sunat. La  ora şase jumătate era 13, în... de la 10, de le 7 dimineaţa, în 12 ore nu o fost nnimic. În două ore o fost 35% , 32 virgulă nu ştiu cât la sută.  În două ore după ce m-o sunat pe mine.  Mă înţelegi ?

.. –  Da. 

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  E, dar oamenii  nu o fost cinstit până la sfârşit. Adică omul nu o fost chiar corect. Nu cu mine, ştie bine că i-am dus trei bulibaşe. Trei bulibaşe, mă înţelegi ce zic. 

.. –   Da. Da, da, da, da.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Şi oamenii şi-or făcut în  nu ştiu cât este aici în zonă. 

… –  Da... 

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Ă... o uitat. Şi i-am zis ,,Măi omule, vezi că  ăştia când  sunt la alegeri, cum s-o dus  2900, pot să ţi-i ducă şi în faţă acolo, că mă sună pe mine oamenii, din respect pentru mine, că  au ruşine. Numai de mine ascultă oamenii, înţelegi ?  

… –  Da.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Şi el o văzut lucrul aista. Că eu când am... El o fost de faţă, că o venit, şi când am dat noroc cu el, m-o luat în braţe, celălalt, T. ala, mă strângea de mână. Zice ,,Măi, tu eşti minune, măi copil.” Şi stai...fratelo, m-o sunat dimineaţa la opt. Eu nu am pregătit nimic, nu am ştiut nimic. Aşa pe nepregătite, am sunat băieţii şi ,,mergeţi acolo, faceţi una  ...duceţi, duceţi, duceţi.”

… –  Da.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Înţelegi ? Din toate oraşele frate. În toate oraşele. Şi au văzut ei cu ochii lor.  Şi seara îmi zice ,,Măi, dacă nu dădeam de tine, eram  mâncat de tot.”

…………………………………………………………….

… –  Bine. Lasă că vorbesc cu el. Vorbesc, dau de el...

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  ... că vreau să-ţi zic, eu sincer... eu am făcut, după ce am vorbit cu tine. Mai erau nişte băieţi cu mine, o văzut şi ei. 

… –  Îhî. 

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Înţelegi ?  Şi eu le-am zis ,,No gata, am vorbit cu …...”   Zic ,,Măi DAN, uite, eu am încredere în tine  şi în …, dar vezi că  în restul  ...” ,,Nu fratelo, că eu sunt aici, eu...” ,,Bine tată, zic, dacă tu eşti bine, dar vezi că...” No, şi după ce am vorbit cu tine, am zis că e în regulă, nu e problemă, lasă că mâine le rezolvăm.   Ei, astăzi nu o mai răspuns la telefon oamenii.  

.. –  Ei, o să sun eu acum şi o să vorbim. Da ?  

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Nu, că...  să-i zici  ,,Măi DAN, vezi că copilul ala te-o  ajutat pentru mine.”

… –  Eu ştiu ce vorbesc. Lasă că  ştiu eu.  Acesta e numărul tău, da ?

 

                Mai târziu în aceiaşi seară martorul N.B. i-a comunicat învinuitului Măgurean Bogdan numărul de telefon al învinuitului Samson Dumitru pentru a putea discuta direct modul de rezolvare a situaţiei ivite privind remiterea banilor:

„……………………………………………………………………….

 MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Alo ? 

.. –  KAMAZ, am vorbit cu el ... mi-a zis că a rezolvat toate problemele acolo. Ia sună-l şi vorbeşte, dacă e.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Păi eu... Cu DAN ai vorbit ?

..–  Acum am vorbit cu el , da. 

.. –  Normal. Tu vorbeşte cu el acum, că mie mi-a răspuns. 

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Măi, dar eu nu am numărul lui

… –  Ţi-l dau imediat.

………………………………………

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Da, bun, bun.  

.. –   ..

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN …

…..–  .....

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Da...  

.... –   ..

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Da.

.... –  ..... ………………………….”, se arată în rechizitoriu.

Comentarii Facebook