Incursiune pe strada Jiului, unde e șantier de câteva luni! Veștile sunt PROASTE - FOTO

 

Strada Jiului din cartierul Mărăști este un șantier de câteva lui, iar locuitorii susțin că au ajuns la limita răbdării. 

 

Pe stradă au lucrat până acum mai multe regii, ultima fiind Compania de Apă Someș, care a schimbat conductele. Acum, acționează Regia de Termoficare. Când părea că lucrurile își revin au sosit în zonă ”voinicii” care sapă șanțurile pentru a introduce cablurile în subteran. Aceștia vor mai lucra circa o lună, iar apoi vine rândul firmei Kiat să decoperteze strada și să le-a facă ”cadou” locuitorilor.

 

Oamenii spun că au ajuns la limita răbdării și că firmele care lucrează se perindă haotic pe strada lor. ”Aici se lucrează de vreo patru luni de zile. Domnii de la Apă Canal au terminat lucrările. Strada are un kilometru și se lucrează de patru luni. La intersecția cu strada Harghitei sunt utilaje. S-au spart ambele sensuri ale străzii. Am încercat să sunăm la Poliția Rutieră să reclamăm, dar dacă suni la numărul de pe pagina oficială a Poliției răspunde cineva la Rondocarton, nu de la Poliție. Am încercat să sunăm la ITM, dar secretara ne-a spus că toată lumea e plecată în vacanță. Nimeni în Clujul ăsta nu verifică și nu ne ascultă. Pentru ce plătește lumea atâtea impozite. E foarte bine că se schimbă și se fac lucrări, dar pe o stradă de un kilometru să stea cineva patru luni de zile este anormal”, ne-a relatat Andrei Mureșan, locuitor de pe strada Jiului. 

 

La fața locului, lucrau miercuri, 20 august, două societății. Regia de Termoficare și o firmă care a subcontractat lucrările pentru introducerea cablului în subteran. ”Noi lucrăm pentru RDS. Ei fac aici lucrări. Acum sap o groapă și apoi vom săpa șanțul”, ne-a spus un muncitor, care nici nu auzise de firma CFO Integrator, cea care a câștigat licitația pentru introducerea cablului în subteran.

 

 

Un alt bărbat, care s-a recomandat Marius, șeful echipei, a făcut mai multă lumină. ”Noi suntem de la o firmă care a subcontractat lucrarea. Nici eu nu știu cum stă situația exact. Licitația este mai veche, de prin 2007, și noi am primit lucrarea asta. Acum săpăm pe partea dreaptă a străzii Jiului și avem termen să terminăm introducerea cablului în subteran pe această parte până în 23 august. Până atunci avem autorizație. Am lucrat cât am putut de repede, dar de Sfântă Maria am avut liber. 

 

 

După această perioadă va trebui să primim autorizație pentru partea stângă a drumului. S-ar putea să mai muncim aici până după 15 septembrie. Apoi vor veni cei de la Kiat, care vor decoperta strada și o vor asfalta”, a spus șeful echipei. 

 

 

Pe o altă zonă lucrează Regia de Termoficare pentru a schimba tevile vechi de zeci de ani. Termenul de predare nu a fost precizat.

 

Toate adunate arată că lucrările de pe strada Jiului ar putea fi terminate cel mai devreme în 1 octombrie. 

 

Comentarii Facebook