Încep lucrările la noul drum spre Depozitul de gunoi al Clujului de lângă Pata Rât

 

Lucrările la drumul de acces spre noul Depozit integrat de deșeuri al judeșului Cluj vor începe în această săptămână. Consiliul Județean Cluj a predat terenul către constructor. 

 

Execuţia efectivă a lucrărilor în valoare de 1.784.497,59 lei fără TVA va demara în cursul acestei săptămâni, urmând a se finaliza în termen de 12 luni de la semnarea ordinului de începere al execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii – Drum de acces la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Cluj-Napoca. Lucrările vor fi executate de societatea câştigătoare a licitaţiei organizate în acest sens, Societatea de Construcții NAPOCA S.A, costurile fiind suportate integral din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Cluj”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Realizarea drumului de acces la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Cluj-Napoca reprezintă una din activităţile proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”, proiect în valoare totală de 255.354.025 lei fără TVA, derulat de Consiliul Judeţean Cluj. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 195.854.510 lei fără TVA.

 

Importanţa acestui drum este una de necontestat în condiţiile în care asigură accesul la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj, această investiție reprezentând o premisă esenţială în procesul de conformare la standardele europene privind depozitarea deşeurilor. În cel mai scurt timp vom beneficia de un sistem modern şi conform care va rezolva problema deşeurilor la nivelul judeţului, următorul pas fiind închiderea definitivă şi ecologizarea vechilor depozite de deșeuri”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

                                                                                                                                                       

Comentarii Facebook