În timp ce Boc nu e în stare să termine licitația la Centură, Bolojan se laudă cu realizările de la a doua centură - VIDEO


Primarul Emil Boc se zbate de circa 2 ani să scoată la licitație Centura Metropolitană a Clujului, dar la ambele tentative a eșuat. Între timp, avem exemplul de la Oradea, unde președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, prezintă stadiul în care se află cea de-a doua centură.

Primele 20 de grinzi din cele 40 de la viaductul din Băile Felix au fost montate. În perioada următoare vor sosi și restul”, a precizat Bolojan.

Competiția dintre Cluj și Oradea, pe proiecte de infrastructură, a fost câștigată net de orașul de lșa graniță. Primarul Emil Boc a încercat să minimalizeze meritele celor din Oradea, spunând că la Centura Clujului numai suma pentru exproprieri, circa 200 de milioane de euro, este cât valoarea unei centuri pe care o face Bolojan. Diferența este că sumele alocate de guvern pentru expropireri sunt pe hârtie, iar reuișitele lui Bolojan sunt palpabile.

Oradea a finalizat deja o centură și acum se face al doilea inel, cel metropolitan. 

Oradea ca avea în circa 12 luni încă o centură, pe lângă cea existentă. mai precis este vorba despre Inelul Rutier Metropolitan, cu o lungime de 17 kilometri. 

Din imagini se vede că se pun grinzile pe viaductul din Băile Felix. 

Oradea are deja o centură foarte utilă, dar pentru extindere este nevoie și de un Inel Metropolitan. Acesta este construit acum de Primăria Oradea în colaborare cu Consiliul Județean Bihor, condus de Ilie Bolojan.

Inelul rutier metropolitan din Oradea are o lungime de 17 kilometri. În aprilie se va începe montarea grinzilor și la viaductul peste DN76, la ieșire din Băile Felix. 

Finanțarea se face cu fonduri locale de la Primăria Oradea, Consiliul Județean Bihor, dar și cu fonduri de la guvern. 


Comentarii Facebook