Duminica 28 Aprilie

În scurt timp municipiile Târgu Mureș și Cluj-Napoca vor fi legate cu 113 kilometri pe Autostrada A3, anunță Asociația Pro Infrastructură


Strabag și Geiger au șanse maxime să stabilească un record național: inaugurarea unui sector de autostradă cu 9 luni înainte de termen. Asociația Pro Infrastructură anunță că după ce a monitorizat din dronă lucrările la Autostrada Transilvania, zona de 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani, e posibil ca municipiile Târgu Mureș și Cluj-Napoca să fie legate de Autostrada A3 între Ungheni și Nădășelu până la sfârșitul anului 2023.

„Strabag și Geiger, au rupt toate normele și au șanse maxime să stabilească un record național: inaugurarea unui sector de autostradă cu 9 luni înainte de termen.

Contractul a fost semnat în 26.10.2022, are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024. S-a intrat în teren la sfârșit de noiembrie 2022 pe un șantier aflat la aproximativ 38% stadiu fizic în momentul rezilierii.

Cei doi constructori, jucând pe teren propriu, s-au decis să facă o demonstrație de forță și să deschidă circulația în decembrie 2023. Au profitat și de vremea tomnatică neobișnuit de secetoasă și acum doar ceva catastrofal îi mai poate opri.

Umblă vorba prin târg că se încearcă inaugurarea chiar de Ziua Națională însă noi i-am îndemna pe politicieni să nu forțeze nota, iar pe antreprenori să nu cadă (ca alții, vezi A7 Centura Bacău) în capcana grabei care strică treaba doar ca să dea bine la televizor”, anunță Pro Infrastructură într-o postare pe pagina de Facebook.

Comentarii Facebook