În Baciu, gunoiul e aruncat ”din mersul mașinii” - FOTO


Primarul comunei Baciu, Florin Mureșan, a verificat munții de gunoaie din zona tomberoanelor îngropate și susține că a găsit care este adevărul. 

Apel către tinerii frumoși și liberi să pună gunoiul în tomberon.

În urma nenumăratelor sesizări ale cetățenilor revoltați de mizeria de la punctele gospodărești subterane, făcute inclusiv pe această rețea socială, m-am deplasat personal pe str. Jupiter pentru a constata care este cauza acestei situații neplăcute și rușinoase și pentru a lua măsurile care se impun.

Am rămas stupefiat când am constatat că tomberoanele subterane sunt aproape goale (vezi foto!), iar pungile cu gunoi sunt aruncate aiurea.

Pur și simplu nu înțelegeam ce se întâmplă până când o bunică care se plimba cu nepoțica dânsei mi-a spus: „Domnule primar nu vă mai mirați! Știți de ce-i plin de pungi cu gunoi? Fiindcă le aruncă din mersul mașinii. Nici măcar nu se mai obosesc să oprească și să le pună în tomberon. Pur și simplu le aruncă pe geam și pleacă mai departe. Eu așa o bătaie de joc de față de noi n-am putut pomeni și mi-e groază să-mi las nepoțica să treacă singură pe aici, ca să nu se infecteze de la mizeria ce-o fac nesimțiții ăștia cu ifose”.

Sunt profund mâhnit de ce am aflat și de această practică necivilizată care se manifestă pe o stradă locuită cu precădere de familii tinere, educate și care afișează, mai ales pe Facebook, un înalt spirit civic, arătându-i cu degetul pe alții și catalogându-i ca fiind ”proști grămadă”, ori ”ciumați”.

Fiindcă la Primărie nu am posibilitatea să pun un om abilitat care să stea la acest punct gospodăresc și să prindă din zbor pungile aruncate de cei care se consideră „tineri frumoși și liberi”, am hotărât să fac un apel public către dl. Cătălin Sălăjan – președintele mai multor asociații de locatari din zonă și secretar general al USR Cluj-Napoca, să intervină ferm și hotărât, pentru păstrarea curățeniei în zona de blocuri pe care o păstorește.

Las la latitudinea domniei sale cum va face acest demers cu adevărat civic și utilitar, important e să nu mai avem asemenea situații rușinoase pentru imaginea comunei noastre și prestigiul cetățenilor săi.

Am speranțe că dl. Sălăjan va opri aruncarea de gunoi asupra noastră. Că, în fapt, la asta se reduce totul. La o continuă revărsare de mizerie pe străzile și trotuarele noastre, iar noi nu mai putem tolera asemenea practici.

Mulțumesc!”, a scris primarul Florin Mureșan.

Comentarii Facebook