Ilie Bolojan o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru a candida la președinția României din partea PNL


Jurnalista Adrian Dutulescu (Digi24) scrie intr-o analiza publicata pe site-ul postului ca gruparea Ilie Bolojan dn PNL doreste sa o impuna pe fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, drept candidat la Presedintia Romaniei.

Mai mult decat atat, el (Ciuca – n.red.) stie si ca gruparea din Ardeal, care a capatat in timp o mare influenta si este grupata in jurul celebrului fost primar Ilie Bolojan, si-ar dori ca PNL sa o sustina la prezidentiale pe Laura Codruta Kovesi, pe care o considera o varianta mult mai viabila decat pe el insusi”, subliniaza Dutulescu pe digi24.ro.

Mutarea lui Bolojan este cu atât mai surprinzătoare cu cât premierul Marcel Ciolacu, presedinte al PSD, a apreciat drept ”oarte buna” ideea de rocada la alegerile prezidentiale între PSD și PNL, dupa modelul practicat la rotatia premierilor, dar subliniaza ca ea ar trebui sa fie pe mandat complet.

E ”o idee foarte buna, dar sa fie pe mandat complet, ca totusi nu ne jucam. Cred ca e suficient ca am avut zece premieri in zece ani”, a spus Ciolacu.

M-ati intrebat daca este o idee buna. Eu v-am zis ca e o idee buna. Restul tine de negocieri, daca ele exista sau duc discutiile. (…) Nu s-a vorbit asa ceva. Vreti sa fabulez? Haideti sa avem un acord in ceea ce priveste eventuale comasari sau datele alegerilor. Oricum, noi avem o lege, legea este foarte clara. In iunie avem europarlamentare, pe 29 septembrie avem locale, in ultima duminica din noiembrie avem turul 1, in ultima sambata din noiembrie, pentru ca nu putem face pe 1 decembrie, avem generale si urmatoarea duminica avem turul 2. Asa sunt acum alegerile, conform legii”, a subliniat liderul PSD, citat de Agerpres.

Întrebat despre ideea unei rotative a presedintilor – PNL sa sustina candidatul PSD la alegerile prezidentiale si peste cinci ani PSD sa sustina candidatul PNL, Ciuca a sustinut ca nu s-a luat in calcul aceasta varianta.

Raspund in legatura cu ce am discutat in interiorul Partidului National Liberal. Toate celelalte chestiuni care vizeaza comentariile altor decizii ale altor parteneri nu o sa raspund. (…) Nu ma puneti sa comentez ceva despre care aflu acum dintr-o data. (…) Chestiunea aceasta cu tandemul nu am discutat-o. De ce vreti sa obtineti de la mine un raspuns acum sa validam o propunere? Orice propunere, orice astfel de chestiune trebuie analizata. Chiar daca ar fi sa avem pe masa un astfel de proiect, el trebuie in primul rand analizat si insusit de catre conducerea executiva, ne intoarcem la conducerea politica a partidului, la BPN, discutam, analizam, votam si, dupa aceea, validam acest proiect”, a explicat Ciuca.

Conform acestuia, PNL are 1.232 de primari, 14.185 de consilieri locali si judeteni, 17 presedinti de Consilii judetene. „Deci, exista un activ de partid care, indiferent de modul in care se vor desfasura alegerile, va fi la fel de mobilizat”, a transmis presedintele PNL.

In Romania, in ultimii 35 de ani, a existat o singura data cand un acord politic dinainte prestabilit s-a intamplat sa fie si respectat, mai ales cand a fost vorba de o rocada, de a preda mandatul de pe o functie de conducere si asta s-a intamplat cand am fost prim-ministru”, a mai spus Ciuca.

Intrebat daca aceasta rocada se poate aplica si in cazul alegerilor prezidentiale, liderul PNL a raspuns: „Analizam”.

Ciolacu este candidatul PSD la Presedintia Romaniei

Presedintele Consiliului National Politic al PSD, Vasile Dincu, a declarat miercuri ca Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidentiale.

In acest moment, noi avem candidat la prezidentiale, pe presedintele partidului. Asa functioneaza in PSD, chiar daca si Ciolacu ne spune ca nu s-a hotarat sa candideze. Dincolo de aceasta, el e premier, se gandeste mai mult la ce are de facut cu preturile si protestele”, a declarat Dincu, la postul B1 TV.

Comentarii Facebook