Miercuri 6 Iulie

Idee inedită din Oradea! Centrală fotovoltaică peste parcarea de la Sala Polivalentă - FOTO


Oradea va avea o centrală electrică fotovoltaică lângă noua Sală Polivalentă. 

Curentul produs va fi destinat în special autoconsumului de energie electrică, prin alimentarea cu energie electrică a stației termice și a stațiilor de încărcare auto din zona respectivă.

Investiția va fi realizată cu ajutorul unor fonduri europene norvegiene de peste 1.730.000 de euro, iar diferența până la 2.154.000 de euro vine din fonduri proprii.

Centrala va fi ca o copertină deasupra mașinilor din parcare și le va proteja inclusiv de soare, ploaie sau ninsoare, iar panourile fotovoltaice vor produce curent electric care va fi folosit la viitoarea stație geotermală din zona Sălii Polivalente. Stația geotermală consumă aproximativ 1,1 megawați de curent, iar această centrală fotovoltaică va produce aproximativ 0,85 megawați, deci rămâne un cost de aproximativ 20% pe care va trebui să-l acoperim noi. Centrala va fi construită pe fonduri norvegiene, pe care le-am accesat inclusiv pentru a introduce încălzirea prin apă geotermală la Sala Polivalentă. Termenul limită de depunere a proiectului este 7 septembrie", a declarat primarul Florin Birta.

Peste parcare vor fi instalate aproximativ 1.480 de module fotovoltaice, cu o putere de aproximativ de 858,4 kWp.

Comentarii Facebook