Horia Șulea: Atac la Guvern pe tema centurii metropolitane

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, acuză Guvernul că ”e incapabil de a face sau nu dorește se realizează pe plan local-regional”.

 

Acest plan regional ar fi vizat demararea deja a centurii metropolitane, pentru care există fonduri de 2 ani, dar nu au fost folosite. Ministerul Transporturilor nu a mișcat un deget în această perioadă.

 

Construcția Centurii Metropolitane a cunoscut un nou pas zilele trecute când a avut loc o întâlnire la Prefectură a tuturor celor implicați în proiect, de la UAT –uri și Consiliul Județean, până la Agenții, Direcții, operatori CATV, ISU etc – peste 35 de entități. Din păcate, da e nevoie de acordul acestora, de avize peste avize și negații de avize. Un hățiș infernal prin care am încredere că vom reuși a naviga.

 

Așa după cum am menționat anterior, UAT Cluj Napoca alături de UAT Florești, UAT Gilău, UAT Feleac si UAT Apahida au alocat fonduri pentru realizarea studiului de fezabilitate, a planului urbanistic zonal și a DTAC - Documentatie Tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire - in luna februarie urmand a avea loc licitatia pentru aceste aspecte. In ceea ce priveste realizarea efectiva, fondurile sunt alocate de UE, doar ca pana acum Guvernul anu a miscat un deget pentru a le accesa.

 

Centura Metropolitană, adică ”Drumul Trans-Regio Gilău-Apahida, TR Feleac, indicativ ET35, cod proiect RTR098, RTR 099” va incepe de la Nodul A3 de autostrada, va continua pe lunca Somesului pana spre Cora, iar de acolo via Faget se va face jonctiunea cu Centura N-S Apahida.

 

Drumul va fi unul de regim autostradă”, a explicat primarul Horia Șulea.

 

Uniunea Europeană a alocat 150 de milioane de euro pentru realizarea centurii. Banii trebuie cheltuiți până în 2021, altfel se pierd. Fondurile sunt gestionate de Ministerul Transporturilor. 

Comentarii Facebook