Horia Șulea anunță benzi dedicate în Florești, rute până în centrul Clujului și spre cartiere


Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a dezvăluit tratativele purtate cu reprezentanții Companiei de Trasport Public Cluj pentru îmbunătățirea transportului de persoane din Florești spre Cluj-Napoca și retur. 

Pentru a veni în întâmpinarea floreștenilor și a asigura condiții de călătorie cât mai bune floreștenilor, în perioada imediat următoare vor avea loc ample schimbări în transportul public de persoane. 

Acestea se datorează atât apartenenței UAT Florești la SC CTP SA, din postura de acționar, cât și excelentei colaborări pe care administrația locală floreșteană o are cu cei din conducerea administrativă a CTP și cu administrația locală din municipiu.

De asemenea, evident, proiectele de transport în ZMC (Zona Matropolitană Cluj) trebuie discutate, analizate și implementate în comun de toți actorii implicați. 

Concret, este vorba de prelungirea unor curse până în centrul municipiului și de introducerea unor noi curse spre cartiere încă neacoperite direct, precum Grigorescu. 

De asemenea, pentru curse cât mai rapide și confortabile, ne aflăm în discuții avansate cu cei de la CNAIR / DRDP (administratorul DN1) și cu cei de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Cluj pentru a găsi o modalitate de introducere (în regim alternativ sau pe diferite tronsoane orare ori alte variante) a benzilor dedicate pentru transport public pe Avram Iancu / DN1. 

Astfel, se conturează curse rapide (grație benzilor dedicate) și confortabile (datorită florei ultramoderne a CTP, flotă care circulă în întreaga ZMC) pe, de exemplu, ruta Florești – Mărăști”, a explicat primarul Horia Șulea.

Comentarii Facebook