Viorica Dăncilă lovește din nou! Duminică îl suspenda pe Iohannis, iar luni a citit legile și s-a răzgândit


Premierul demis, Viorica Dăncilă, anunța duminică în presa prietenă că îl va suspenda pe Klaus Iohannis, dar luni a spus că legea nu îi permite să facă acest lucru.

Întrebată la Antena 3 de ce nu inițiază suspendarea președintelui, din moment ce îl acuză de nerespectarea Constituției, premierul demis a răspuns: ”Să știți că o să luăm în calcul și acest lucru. Avem acest instrument, o să discut cu colegii mei. Luăm în calcul și suspendarea președintelui pentru că atâta timp cât cerem fiecărui cetățean să respecte Constituția, nu poate ca cel care trebuie  să fie un exemplu pentru ceilalți să încalce legea fundamentală”.

Luni, într-un alt interviu, premierul demis a schimbat placa: ”Din punct de vedere al acțiunilor domnului președinte Iohannis, faptul că a încălcat Constituția, faptul că e președinte de facto al PNL, faptul că nu își îndeplinește îndatoririle din punct de vedere constituțional ar trebui suspendat. Acest lucru cred că este vizibil. Din punct de vedere legal, din punct de vedere a Constituției știu că cu 6 luni înainte nu putem face apel la acest mod de a acționa. (...) Dacă ești un om responsabil, vii cu o altă alternativă după ce dărâmi Guvernul. A aruncat România în haos. Chiar dacă s-ar fi putut suspendarea, trebuie să ne gândim foarte bine și cu un președinte suspendat și cu un guvern demis, trebuie să ne gândim la români”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comentarii Facebook