Horia Șulea a fost achitat în procesul cu ANI

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a fost achitat de judecători în procesul intentat ca urmare a plângerii Agenției Naționale de Integritate (ANI).

 

Mă bucur că într-un final normalitatea a învins. Am avut încredere în justiție și se vede că s-a întâmplat așa cum am declarat înainte. Sunt nevinovat și acest lucru a fost înțeles de către instanță.

 

Nu e normal ce se întâmplă la ANI. Oricine să poată reclama pe oricine și să nu fie tras la răspundere. Eu ca om nevinovat a trebuit să mă apăr ca să arăt că nu am făcut nimic, deși acest lucru se știa de la început”, a declarat primarul Horia Șulea.

 

ANI a fost sesizată de Prefectura Cluj după ce cumnata primarului Horia Șulea a fost angajată la Poliția Locală Florești. Ruda primarului s-a transferat de fapt de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, muncind la Primăria Florești pe un salariu mai mic. 

 

De altfel, după reclamația Prefecturii Cluj aceasta și-a dat demisia. 

 

Cumnata primarului Șulea a explicat în instanță cum s-a făcut transferul ei.

 

În 2012 lucram la Inspectoratul de Poliție Sanitară și Medicină Preventivă din cadrul Direcției de Sănătate Publică. Poliția Florești era în căutare de personal, iar eu am acceptat transferul. Salariul pentru aceeași treaptă era mai mic. Am devenit în 23 iulie printr-o promovare pe termen limitat șef al Poliției din acea comună. Pe acest post am stat trei luni, iar mai apoi am demisionat.

 

Da DSP am lucrat nu mai puțin de 27 de ani, am terminat liceul sanitar, ulterior am urmat studii superioare și am devenit asistent licențiat. În 1986 am fost angajată la Direcția de Sănătate Publică, Inspecția Sanitară purtând mai multe denumiri de-a lungul timpului. La Poliția Locală din Florești nu se puteau face angajări decât prin transferul funcționarilor publici, de la alte instituții publice. Odată cu transferul meu și alte persoane au fost transferate și alte persoane din unitate, precum de la OPC, de la Vamă sau alte primării. Propunerea de transfer s-a făcut și către alte două colege de-ale mele, însă acestea nu au acceptat din cauză că salariul era mai mic decât cel ce îl aveau”, a declarat cumnata lui Șulea, conform Gazeta de Cluj.

 

Primarul a semnat numirea acesteia în funcția de șef al Poliției Locale, fiind propusă de șeful de serviciu de la Taxe și Impozite și de Directorul Tehnic, iar Horia Șulea era singurul care putea semna actul.

 

Interesant este că după angajarea cumnatei primarului, prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, a primit actul de numire și l-a verificat. În loc să îl anuleze, dacă nu era conform, acesta a preferat să facă plângere la ANI.

Comentarii Facebook