Hărdau demisionează din funcția din PDL și face REVOLUȚIE: Bucureștiul ne căpușează și ne impune candidați VIDEO

 

Senatorul Mihail Hărdău și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PDL Cluj-Napoca și acuză faptul că de la București sunt impuși candidați peste capul organizației locale. 

 

Senatorul face referire clară, deși a refuzat să menționeze un nume, la Adrian Papahagi nominalizat pentru candidatura la Colegiul 1 Camera Deputaților cu susținerea lui Traian Băsescu. Pe acest colegiu ar fi fost propus să candideze Mihail Hărdau.

 

Eu m-am retras pentru că nu pot să particip la organizarea unui program de alegeri, a unei structuri aleasă în mod nestaturat. Deci nu s-a respectat nimic din statutul partidului, ceea ce mi se pare nedemocratic. Nu pot să validez un asemenea experiment. Vă aduc aminte că aici s-au așezat în timp, în două legislaturi patru parlamentari, care nu aveau de-a face cu PDL. Era Norica Nicolai adusă pe Alianța DA, Grațiela Iordache, Mircia Giurgiu, care a trecut pe la mai multe partide, și Șerban Rădulescu. Dacă facem un bilanț al acestor activități, de fapt au absorbit din capacitatea noastră de dezvoltare. De fapt ne-au slăbit și ne-au denigrat și au plecat. Au fost patru experimente greșite și văd că noi continuăm în aceeași greșeală. Putem spune că din greșeală în greșeală, spre victoria finală”, a declarat Hărdău la ieșirea de la ședința Biroului Permanent Local. 

 

Întrebat ce candidatură l-a nemulțumit, Mihail Hărdău nu a vrut să menționeze vreo persoană. ”Nu-i problemă de persoane. Este problemă de comportament statutar. De respectarea unor principii minime elementare. Eu nu sunt de acord ca Bucureștiul să conducă Clujul. Sub nicio formă. Nu sunt nici deștepții lumii, nici deștepții țării. Clujul trebuie condus de clujeni. Deciziile trebuie să rămână în Cluj. Asta doresc eu. Cu această demisie, de fapt, aduc în atenție și în discuție la nivelul organizației județene că trebuie să fie pe picioarele ei. 

 

Dacă vin ajutoare din alte parte să meargă acolo unde e greu. Unde e mai slabă organizația. Nu să vină să căpușeze politic o organizație bună. Nu este în regulă. Cred că organizația noastră trebuie să fie pe picioarele ei. Nu agreez ideea de a fi conduși de București. Indiferent cine ar fi. Și nu e vorba numai de partidul nostru. La fel e și la USL, la fel e la orice partid la care deciziile vin din altă parte”, a mai adăugat Mihail Hărdău.

 

Președintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a spus că senatorul Mihail Hărdău și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PDL Cluj-Napoca, dar îl va ajuta în campania electorală și că va rămâne membru al PDL.

 

Hărdau demisionează din funcția din PDL și face REVOLUȚIE: Bucureștiul ne căpușează și ne impune candidați VIDEO

Comentarii Facebook