Haosul de luni dimineața, de pe Calea Moților - Calea Mănăștur. Ce va fi când mai dispar două benzi?


Luni dimineața a fost haos în Cluj-Napoca pe Memorandumului - Calea Moților - Calea Mănăștur. Traficul a fost bară la bară, fiind o vreme închisă și rece, care i-a făcut pe mulți să recurgă la mașina personală.

Stați să vedeți când intră strada în schimbare și vor fi doar 2 benzi auto, restul CTP și biciclete”, a comentat un șofer clujean pe Info Trafic Cluj-Napoca.

Pariul lui Boc: Benzile pentru transportul în comun vor scoate mașinile din trafic

Pariul primarului Emil Boc este că benzile pentru mijloacele de transport în comun vor scoate multe mașini din traficul de pe Calea Moților - Calea Mănăștur. 

Străzile vor intra în lucru în curând, iar la Platinia vor fi demolate câteva case pentru a fi lărgit drumul. Așa vor apărea două benzi dedicate pentru transportul în comun pe ambele sensuri, iar șoferii vor rămâne numai pe a doua bandă.

Pe masa primarului, există o listă cu trei mari priorități pe care le citește în fiecare dimineață. Trafic e prima prioritate, trafic a doua prioritate, trafic a treia prioritate. De departe cea mai mare problemă pe care o avem este traficul. Prioritățile noastre vizează rezolvarea pe termen scurt și lung a problemei traficului. 

La Fabrica de Bere este acea gâtuire, când vii de pe Calea Mănăștur și intri pe Calea Moților. Am semnat acum un proiect de 5 milioane de euro și realizăm o supralărgire, o conectare a Căii Moților cu strada Uzinei Electrice, pentru a ajunge inclusiv la Sala Polivalentă. Crearea unei piațete în zona Platinia, o bandă ca să nu mai stai în trafic pentru a urca în autobuz, ci se va intra în stație fără să afectezi circulația, ca acum. Acolo dacă oprește autobuzul, opresc toate mașinile după autobuzul care vine din Mănăștur. De asemenea, vom face pistă de biciclete pentru a ne conecta cu centrul orașului.

Această investiție ne va ajuta să dezvoltăm transportul dedicat de transport, pentru a ajunge mai repede din Mănăștur spre centru și invers”, a declarat primarul Emil Boc, la TVR Cluj.

Clujul are benzi dedicate din Mărăști până pe strada Memorandumului

Acum, Clujul are benzi dedicate pentru transportul în comun, din Mărăști până pe strada Memorandumului, lângă Electrica.

Dacă acestea se extind, se va putea circula din Mărăști până în capătul cartierului Mănăștur, pe o bandă care nu este obturată de mașini. 

Rămâne de văzut dacă clujenii vor aprecia și vor renunța la transportul cu mașina personală, așa cum speră Emil Boc. 

Comentarii Facebook