Sambata 15 August

Gyorke Zoltan, demis din nou din funcția de subprefect al Clujului. Este demis a treia oară


Gyorke Zoltan, demis din funcția de subprefect al Clujului la începutul acestui an, a reușit să revină pe post, în luna martie, dar acum a fost demis din nou.

Gyorke Zoltan a fost numit în funcția de inspector guvernamental, în februarie 2019, dar acest lucru l-a nemulțumit și a atacat ordinul de demitere în contencios-administrativ. În 12 martie 2019, Tribunalul Cluj a dispus repunerea lui în funcția de subprefect și a suspendat aplicarea ordinului semnat de primul ministru până la judecarea pe fond a acțiunii de contencios-administrativ. 

Guvernul l-a numit între timp pe postul de subprefect, pe Alin Danci, Clujul având doi subprefecți.

Sentința de suspendare a ordinului premierului a fost și ea atacată, iar Curtea de Apel Cluj a casat decizia Tribunalului Cluj, Gyorke Zoltan fiind demis, acum, în mod definitiv. 

Admite recursurile declarate de G R, P M şi S G G R, precum şi M A I împotriva sentinţei civile nr. 563 din 12.03.2019 pronunţată în dosarul nr. 580/117/2019 al Tribunalului Cluj pe care o casează în tot în sensul că admite cererea de intervenţie accesorie a M A I şi în consecinţă respinge cererea de suspendare formulată de reclamantul G Z. Menţine soluţia dată în privinţa excepţiilor procesuale. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 16.05.2019”, se arată în sentință.

De-a lungul carierei, Gyorke Zoltan  a fost demis de trei ori din funcția de subprefect, fiind o adevărată performanță. PNL -istul Gyorke Zoltán a fost demis prima dată în 2008, dar a fost repus în funcţie în 2015, ca urmare a unei decizii definitive a judecătorilor. După demiterea din 2008, Gyorke Zoltan a acceptat postul de inspector guvernamental al Secretariatului General al Guvernului, unde a stat până în 31 iulie 2013, când a fost dat afară, după ce a cerut să fie trimis la Cluj, pe postul de subprefect, care era liber. 

El a acționat decizia în judecată și a câștigat abia în 2015, fiind repus în funcție cu plata drepturilor salariale restante.

Comentarii Facebook