Florin Mureșan, primarul din Baciu, demis de prefect: Sunt hartuit de sase ani - VIDEO


Florin Mureșan, primarul din Baciu, a fost demis prin ordin de prefect, după ce a fost declarat incompatibil printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2012-18 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, diferite funcții de conducere ori de execuție la diferite societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003’’, preciza ANI în 2015. Florin Mureşan a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Cluj însă instanţa i-a respins acţiunea. Primarul a făcut recurs la hotărârea instanţei clujene, iar miercuri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat defintiv în această cauză: Respinge recursul declarat de reclamantul Mureşan Ioan Florin împotriva sentinţei nr. 72 din 21 decembrie 2015 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 21 noiembrie 2018”, a arătat Înalta Curte. Instanţa a admis primarului cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Prefectul Ioan Aurel Chereceș a emis ordinul prin care a constatat încetarea mandatului primarului comunei Baciu, Florin Mureşan.

Viceprimarul comunei va asigura interimatul până la alegerile locale din iunie 2020 sau până la organizarea de alegeri anticipate.

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, a declarat că decizia de demitere va fi atacată și că primarul Florin Mureșan este cel mai bun adminstrator al comunei Baciu de după 1990.

Decizia de suspendare din funcție poate fi atacată în instanță, iar reprezentanții PSD Cluj au spus că primarul din Baciu va face acest lucru.

La cald nu pot sa analizez acum, sunt hartuit de sase ani de zile, va spun sincer m-am saturat. Pe langa faptul ca avem problemele pe care le avem la nivel de comuna, sa mai fii si hartuit pur si simplu inseamna ca nu te lasa nimeni sa muncesti. La toate acestea se adauga alte si alte sesizatii si piedici din partea opozitie, numai ca sa ma indeparteze din functie.

Interesant este faptul ca inca nici nu s-a asteptat ca sa primesc de la Inalta Curte ultima decizie emisa, pentru ca noi exact in ziua in care am avut recursul, exact in ziua aceea s-a dat legea 54/2019 (20 martie). Motivarea de la recurs inca nu ma primit-o, astfel incat nu inteleg de ce ANI a fortat nota, din moment ce saptamanal sunau la prefect si la secretar. De asemenea, din moment ce am avut acceptata la Curtea Constitutionala cererea, nu inteleg de unde atata graba, pentru ca la Curtea Constitutionala o cerere nu este acceptata daca nu se regasesc elemente care sa fie intemeiate.

Nu inteleg, din moment ce legea 54/2019 s-a dat, cu regimul incompatibilitatilor, de ce nu s-a aplicat, asta nu pot sa inteleg. De un singur lucru imi pare rau, si anume de faptul ca am pus suflet, si am vrut sa fac ceva pentru comunitate, atat prin fonduri europene, cat si prin fonduri guvernamentale, pentru comuna in care m-am nascut, am invatat si am crescut. Asta ma doare sufletul pentru ca o sa fie un blocaj institutional si la nivel de proiecte in comuna Baciu, si asta ar fi singurul motiv pentru care vreau sa ma duc mai departe, in rest, va spun sincer, nu am nicio tragere”, a mai declarat Florin Muresan, conform BZC.ro.

Comentarii Facebook