Guvernul este acuzat că dorește finanțarea metroului din Cluj mai mult decât finanțarea autostrăzii Moldovei A13


Europarlamentarul PSD de Bacău, Dragoș Benea, acuză Guvernul și pe ministrul Ghinea că refuză să introducă la finanțare în PNRR autostrada Moldovei A13. Benea spune că Guvernul PNL/USR/PLUS va alege să finanțeze un metrou de interes local, la Cluj, decât o autostradă care să lege două regiuni: Moldova și Transilvania.

Cu „dreapta” la guvernare Moldova nu va avea autostradă ci, foarte posibil, metrou la Cluj! În virtutea fostei sale calități de europarlamentar, am crezut că ministrul Ghinea va urmări, judicios, îndrumările instituțiilor europene, ghidându-se în elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență după principiile consfințite în documentele programatice ale Comisiei, Consiliului și, nu în cele din urmă, ale Parlamentului European. Evident că n-a fost așa”, a comentat Benea.

De asemenea, europarlamentarul s-a dovedit supărat de intenția guvernanților de a finanța pistele de biciclete (România Velo) sau „turismul de destinație” (România Atractivă).

Prin urmare, nu autostrăzi care să treacă munții Carpați spre Moldova, ci o coeziune teritorială din șaua bicicletei!

Planurile guvernanților nu par să-l bucure mai deloc pe Benea, care susține că principala problematică ce trebuie rezolvată este legătura între regiunile României.

„În lumina acestor realități, mi-e greu să cred că guvernarea de strânsură de la București va obține reducerea disparităților teritoriale sau va evita adâncirea inegalităților între regiuni prin piste de bicicletă și turism de destinație, așa cum se intenționează prin PNRR.Faptul că ministrul Ghinea n-a scos o iotă despre autostrada A13 Bacău – Onești – Brașov, amintind doar în treacăt că s-ar afla în competiție cu A8 Tg. Mureș – Iași – Ungheni, atestă tot ce am susținut până acum pe acest subiect: cu „dreapta” la guvernare Moldova nu va avea autostradă ci, foarte posibil, metrou la Cluj!” a declarat europarlamentarul PSD, Dragoș Benea.


Comentarii Facebook