Apare Alianța Apusenilor! Bolojan (Bihor) - Tișe (Cluj) - Ion Dumitrel (Alba). Ce proiecte VITALE au pe masă


Alianța Apusenilor, informală în acest moment, este formată din Consiliile județene din Cluj, Bihor și Alba și vrea să rezolve problema drumurilor și să facă un circuit turistic în Țara Moților.

Deocamdată, discuțiile au fost purtate între Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și Ilie Dumitrel, președintele CJ Alba, dar până la finele lunii martie discuțiile vor fi mutate la Cluj. 

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor: ”La propunerea Consiliului Județean Alba, ar urma ca până la finalul lunii martie să semnăm un contract cadru de colaborare între județele noastre, care să stabilească domeniile și etapele pe care le avem de parcurs în așa fel încât proiectele care au fost anunțate de domnul președinte Dumitrel să devină realitate în anii următori. Se cuvine să-i mulțumesc domnului primar pentru că a găzduit această întâlnire și domnului președinte Dumitrel pentru acest parteneriat pe care județele noastre, și suntem convinși că și județul Cluj, îl vom demara începând din acest an în așa fel încât în anii următori proiectele de infrastructură rutieră, proiectele de turism, proiectele de valorificare a tradițiilor și artei locale să fie puse în valoare în beneficiul locuitorilor celor trei județe și în principal a zonei montane a Munților Apuseni”.

Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba: ”Ne-am întâlnit astăzi aici, la Câmpeni împreună cu domnul președinte Bolojan să discutăm probleme care trebuie să le rezolvăm pentru moții din această zonă, pentru ca Câmpeniul să devină cu adevărat o capitală a moților. Este vorba, în discuțiile noastre, despre un viitor parteneriat pentru a putea să legăm zona Gârda – Arieșeni, zona carstică dintre județele Alba, Bihor, dar și Cluj. De asemenea, să punem în valoare această bogăție, care înseamnă bogăția naturală a Munților Apuseni, dar și partea culturală, tradițiile, arhitectură și până la urmă tot ce înseamnă oferta pe care ne-a lăsat-o înaintașii noștri pe aceste locuri. Sunt convins că așa cum îl cunoaște toată țara pe domnul Bolojan, cum știm că și noi dorim să ducem lucrurile până la capăt, această discuție se va finaliza cu proiecte care vor fi puse în practică: infrastructură rutieră, infrastructură turistică, infrastructură culturală și cum spuneam, să le valorificăm toate acestea pentru cei care trăiesc în această zonă a Munților Apuseni”.

Sursa: Apuseni.info

Comentarii Facebook