Guvernul Boc catalogat drept dusmanul familiei, de catre social-democratii clujeni


Conducerea Partidului Social Democrat Cluj sustine ca Guvernul Boc este dusmanul familei, deoarece a redus la jumatate a concediului maternal din 2011.

"Boc devine astfel principalul dusman al familiei si al caminului, si, daca mai era nevoie, ne-a demonstrat tuturor ca nu este altceva decat o marioneta a lui Basescu. Nu poti sa iti schimbi un intreg sistem in 24 de ore doar pentru ca Basescu nu este de acord", a declarat Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj.

"Puterea portocalie" este acuzata de faptul ca din 2005 si pana acum, nu a construit nici macar o cresa si ca singura ei prioritate este "taierile bugetare".

"Elena Udrea vorbeste cu nonsalanta despre ce ar face ea daca ar fi mama. Exemplul personal al Elenei Udrea nu se poate aplica majoritatii mamelor din aceasta tara. Daca mamele din Romania ar trai la fel de bine ca ministrul Dezvoltarii Regionale atunci am fi una dintre tarile cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Din pacate, in Romania mamele se chinuie sa isi creasca copiii" a mai spus Remus Lapusan. 

Guvernul reduce concediul maternal la 1 an, din 1 ianuarie 2011. Valoarea indemnizatiei de crestere de copilului nu va scadea.

Parintii au posibilitatea de a ramane in concediu fara salariu sau daca se intorc la serviciu vor primi o prima de 500 de lei.

Comentarii Facebook