Geoana ar putea fi suspendat din PSD. Biroul Permanent al partidului, convocat la Sinaia

Conducerea PSD a convocat la Sinaia o sedinta restransa a Biroului Permanent, la care se incerca contrarea unui curent pentru suspendarea lui Mircea Geoana din partid.

 

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Mediafax ca o parte a membrilor Biroului Permanent au fost convocati pentru o sedinta informala la Sinaia, care va avea loc miercuri. La aceasta nu au fost chemati Ioan Chelaru, Constantin Nita sau presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

 

Sursele sustin ca principalul subiect va fi legat de Mircea Geoana. Ponta ar urmari la aceasta sedinta crearea unui curent in Birou pentru sanctionarea lui Geoana, care ar putea merge pana la suspendare, la urmatoarea sedinta oficiala.

 

Fostul candidat la presedintie, Mircea Geoana, a declarat ca Victor Ponta l-a sfatuit, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu inaintea ultimului tur al prezidentialelor, sa spuna ca a fost acasa daca va fi intrebat despre vizita facuta omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. "Am aflat de aparitia fotografiilor cu cateva minute inainte de a intra in platou. Victor Ponta, care era purtatorul de cuvant al campaniei, mi-a spus: "Daca va intreaba daca ati fost la Vantu, mintiti si spuneti ca ati fost acasa la nevasta". Am preferat sa spun adevarul. Poate a fost o naivitate, poate o greseala", a spus Geoana.

 

26 de lideri ai PSD l-au acuzat pe Mircea Geoana pentru atacul dur la adresa lui Ponta. Mai mult, acestia i-au cerut jurnalistului Robert Turcescu, despre care spun ca a participat la intalnirea Geoana-Vantu, sa faca lumina in acest caz.

Comentarii Facebook