Guvernul a retras proiectul privind Pilonul II de pensii de pe internet



Guvernul a decis să retragă, după un scandal de trei zile, de pe site-ul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, proiectul privind Pilonul II de pensii.

În document mai apare doar faptul că există un proiect privind Pilonul II de pensii, dar nu și detalii legate de suspendare sau introducerea unei contribuții fixe pentru angajat, dar și pentru angajator, conform realitatea.net.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, categoric, executivului să explice ce planuri are cu Pilonul 2 de pensii și dacă sunt bani la buget pentru plata salariilor și a pensiilor.

Se discuta de cateva zile bune de Pilonul II de pensii. Din pacate cei de la PSD se contrazic intre ei, ba se desfiinteaza, ba nu se desfiinteaza Pilonul II de pensii; ba se suspenda, ba nu se suspenda; ba exista un proiect asumat, ba este un proiect care nu a fost asumat. O harababura totala.

(...) Cred ca Guvernul si PSD trebuie sa raspunda public clar, documentat, la doua intrebari: 1.Ce aveti de gand cu Pilonul II de pensii? Clar, raspicat, cu argumente. Iar intrebarea a doua pentru Guvern este urmatoarea: Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?”, a declarat marți Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook