Gunoierii de la Supercom abia au preluat CMID-ul, dar Tișe e pregătit deja să proceseze gunoiul pentru toată Transilvania: „A fost o întreagă telenovelă”


După 11 ani de tergiversări, șeful Consiliului Județean, Alin Tișe, a inaugurat Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj, fără presă. Licitaţia pentru Centrul de Deşeuri a fost câştigată în 2011 de S.C. Confort SA și Atzwanger Spa pentru 107,5 milioane lei fără TVA (23,8 milioane de euro), iar lucrările au fost finalizate numai în 2023. La câteva zile după inaugurare, Tișe vorbește deja despre procesarea gunoiului din toată Transilvania. Asta în timp ce, autoritățile nu reușesc să rezolve de ani de zile problema gunoiului în județ.

A fost o întreagă telenovelă acest CMID. Pentru mine a fost unul dintre cele mai complicate proiecte. Au apărut multe probleme de-a lungul anilor și era să renunțăm. Acest centru nou înlocuiește vechile rampe comuniste. 

Aici s-ar putea procesa gunoiul din toată Transilvania. Vrem să valorificăm gunoiul rămas și să-l transformăm în energie printr-o stație mobilă care va fi cumpărată și montată acolo. Scopul final al proiectului este să facem bani din gunoaie.

Clujenii trebuie să știe că acest mod de a rezolva problemele are ca scop gestionarea unitară a tuturor gunoaielor pe întreg județul. De asemenea, evităm un blocaj pe care l-au avut multe orașe din Europa sau din țară. Acum avem soluția clară pentru colectarea gunoiului. În momentul de față avem un studiu de fezabilitate pe care l-am comandat la nivelul Consiliului Județean. Acesta ne va spune în ce fel putem valorifica la maximum gunoaiele: prin energie termică, electrică, etc. Cred că anul acesta vom avea soluția finală. Sunt mulți operatori care doresc să intre pe piața asta”, a transmis Alin Tișe, la ZIUA LIVE.

Amintim că, potrivit panoului de pe șantierul unde Alin Tișe turna prima lopată de beton în 2012, lucrările trebuiau terminate la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Cluj într-un an, adică în aprilie 2013. Proiectul a fost marcat de multe suspiciuni de corupție și a dus Clujul într-o criză a gunoaielor în mai multe rânduri.  

Citește și: Tișe a inaugurat Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj fără presă, după 11 ani de la începerea lucrărilor - FOTO

Comentarii Facebook