Grădina Zoologică Turda ar putea fi deschisă în acest an

 

Grădina Zoologică Turda ar putea fi deschisă în vara acestui an.

 

Stadiul fizic al obictivului este circa 78% din total realizat. Este un obiectiv finanțat de Ministerul Mediului și municipiul Turda. Această finanțare se face în limita fondurilor alocate de minister și de noi. S-a alocat suma de 7,8 de milioane de lei și mai este o diferență de 1,5 milioane de lei pentru anul acesta. 

 

Întârzierile s-au datorat și faptului că titularul contractului de execuție a intrat în procedură de insolvență, în anul 2012, notificând autoritatea contractantă despre acest lucru. Am găsit soluția să preia contractul asociatul firmei care a intrat în insolvență. Acum este în derulare construcția cu noul antreprenor rămânând să găsim finanțarea pentru anul acesta. Ministerul Mediului a confirmat această alocare de fonduri și noi vom include investiția în buget”, a explicat primarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie.

 

Acum, mai trebuie finalizate câteva obiective: ”Casa exotică”, amenajarea terenului pentru menaj, o suprastructură de alei şi drumuri şi finalizarea amenajărilor de la pavilionul lacuri. 

 

Primarul Tudor Ștefănie crede că în acestă vară grădina va fi deschisă. Acesta a mai spus că, odată finalizată investiţia, mai trebuie obţinute avizele necesare, după care vor fi aduse şi animalele, care au fost deja achiziţionate de la alte grădini zoologice din Europa şi din Africa.

Grădina Zoologică Turda e ÎNCHISĂ de 4 ani! Clujul pierde turiști, care merg la ZOO Târgu Mureș

Comentarii Facebook