Miercuri 1 Februarie

Gilăul va avea transport public, efectuat de Compania de Transport Public Cluj


Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat includerea Gilăului în Asociația Metropolitană de Transport Public, dar mai e nevoie de un vot pentru ca transportul cu autobuze moderne să ajungă până la Gilău.

Procedura este ca fiecare membru al AMTP să își dea acordul pentru primirea noastră. Avem deja hotărâri de la Florești, Feleacu, Baciu și Chinteni; a mai rămas doar Apahida, dar așteptăm un vot pozitiv și de acolo. Ulterior, vor mai fi necesare câteva zile pentru ca decizia să fie validată de instanță. Ce vreau să vă spun este că mai durează, dar foarte puțin, să vedem autobuzele în Gilău. 

Reprezentanții CTP au început verificările de traseu și monitorizările privind gradul de încărcare pe diversele tronsoane orare, pentru a putea estima care va fi necesarul de mijloace de transport. Am convenit cu ei ca autobuzele să circule până la ieșirea spre Căpușu”, a explicat primarul Gelu Topan. 

Între timp, din 2 decembrie, Compania de Transport Public va inaugura noul traseu Cluj - Someșul Rece - Gura Râștii. Această relație nu a depins de proceduri birocratice, întrucât operatorul privat s-a retras.

Comentarii Facebook