Gilăul a găsit 17,5 milioane de lei în buget, care nu au fost cheltuiți în ultimii trei ani


Comuna Gilău a anunțat ce buget are pentru anul 2021, iar surpriza este că au fost găsit 17,5 milioane de lei necheltuiți de ani de zile.

Bugetul total al comunei Gilău este de 45 milioane de lei, din care 17,5 milioane de lei sunt excedent, adică sume rămase necheltuite.

Primarul comunei Gilău, Gelu Topan, a declarat pentru Știri de Cluj că sunt bani care nu au fost cheltuiți de fosta administrație, și care s-au adunat în ultimii trei ani. 

Sunt economiile realizate pe ultimii 3 ani. Este impropriu spus economii, pentru că sunt bani care nu au fost cheltuiți. Sunt banii din fonduri europene pentru realizarea școlii, creșei și grădiniței”,  declarat Gelu Topan. 

Mai sunt și bani pe un proiect de asfaltare de drumuri care nu s-a făcut la timp. 

Ce investiții și-a propus în acest an primăria Gilău: 

- finalizarea școlii noi și a grădiniței, continuarea lucrărilor la creșă

- extinderea rețelei de canalizare în Gilău

- modernizarea trotuarelor în Gilău

- semaforizarea a două treceri de pietoni de pe DN1

- asfaltarea mai multor drumuri din Gilău și Someșul Rece

- extinderea rețelei de alimentare cu gaz metan în Someșul Rece

-extinderea rețelei de iluminat public în Gilău și Someșul Rece

- construirea unei capele în Someșul Cald

Cât privește proiectele pe 2021, noua administrație și-a asumat un proiect foarte vast, cel de extindere a canalizării în acea partea de Gilău care a rămas până acum în afara rețelei. La fel de important este să ducem rețeaua de gaz metan în Someșul Rece. Avem apoi multe asfaltări în plan, pentru ca o cât mai semnificativă parte din locuitorii comunei să ajungă acasă fără noroi pe pantofi; la Gilău se vor moderniza și trotuarele. Am ajuns la concluzia că rețeaua de iluminat public trebuie extinsă și vom face acest demers în cursul acestui an. Grădinița din Gilău va suporta o reabilitarea din punct de vedere termic pe fonduri europene, astfel încât să reducem costurile de întreținere. Trebuie să mai adăugăm și capela din satul Someșul Cald, întrucât locuitorii de aici au rămas singurii din comună care nu au un loc civilizat pentru slujbele de înmormântare. Și acestea sunt direcții stabilite de către cei care administrează în prezent comuna Gilău”, a precizat primarul, Gelu Topan.

Comentarii Facebook