Georgică Cornu, miliardarul care ridică fabrica de gunoi a Clujului, promite că restituie cele 13 milioane ”evaporate”

 

Miliardarul din Banat, Georgică Cornu, patronul firmei Confort, care construiește fabrica de gunoi de la Pata Rât, a fost la Cluj pentru a discuta cu Horea Uioreanu despre devalizarea de fonduri din cadrul acestui proiect.

 

Consiliul Județean Cluj s-a trezit cu memorii din partea muncitorilor de la societatea Confort, prin care se preciza că aceștia nu și-au mai primit salariile pentru că firma nu mai are bani. În plus, lucrările sunt deja în întârziere, precizează surse din cadrul Consiliului Județean Cluj.

 

Proiectul este finanțat din fonduri europene, iar fostul președinte al CJ Cluj, Alin Tișe, i-a plătit, sub forma de avans, în luna martie, la începerea lucrărilor, firmei lui Georgică Cornu suma de 13 milioane de lei, circa 3 milioane de euro, bani care s-au evaporat. 

 

Ancheta efectuată a stabilit că banii au fost mutați de Cornu pe alte firme pentru a acoperi alte ”găuri” din propriul buget, iar oamenii au rămas neplătiți, iar proiectul, fără finanțarea necesară, a ajuns să înregistreze întârzieri. ”Firma lui Georgică Cornu nu mai avea nici măcar bani pentru a cumpăra carburanți, așa că utilajele stateau pe șantier”, au precizat aceleași surse.

 

Discuția dintre Horea Uioreanu și Georgică Cornu a fost una tranșantă. Afaceristul s-a angajat că va recupera întârzierile și că deja a început să plătească restanțele salariale față de angajați. ”Vom recupera timpul pierdut și banii nu sunt o problemă. Oamenii vor lucra chiar și două schimburi dacă va fi nevoie și vom recupera totul până la finele lunii septembrie”, s-a angajat Georgică Cornu.

 

Lucrările au început în luna martie, dar până acum s-a făcut numai 10% din proiect. 

 

Oficialii Consiliului Județean (CJ) Cluj i-au transmis lui Georgică Cornu că trebuie să recupereze și banii ”mutați” pe alte proiecte, în caz contrar urmând să piardă garanția bancară care depășește valoarea de 13 milioane de lei.

 

Firma CONFORT, care ridică fabrica de gunoi a Clujului, a dat o ȚEAPĂ de 13 milioane de lei Consiliului Județean Cluj

 

 

Investiția totală se ridică la 77 de milioane de euro, din care fabrica de deseuri va costa 48,46 milioane de euro.

Comentarii Facebook