Luni 5 Decembrie

Garajele din Cluj-Napoca vor fi demolate la pachet


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, promite că toate garajele vor fi demolate.

Toate garajele vor fi demolate! Nu vor fi demolate toate odată, vor fi demolate pe parcursul anilor, pentru că trebuie să și punem ceva în locul lor. În anumite zone vom construi parkinguri, iar în alte zone vom crește numărul de locuri de parcare. De asemenea, vom amenaja spații de joacă pentru copii, vom crește spațiile de depozitare a deșeurilor, le vom moderniza și, practic, cu aceste investiții, pe lângă aspectul pe care îl va căpăta cartierul, va și crește calitatea vieții oamenilor din zonă”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, citat de Radio Cluj.

Viceprimarul Dan Tarcea precizează că primele vizate sunt garajele din zonele bulevardului Nicolae Titulescu din cartierul Gheorgheni și străzii Parâng din cartierul Mănăștur: ”Primele somații au fost date pe strada Brateș, acolo au și fost demolate garajele și s-au amenajat locuri de parcare. De asemenea, au mai fost trimise somații pe strada Parâng și au fost trimise somații pentru zonele de garaje adiacente bulevardului Titulescu. 

Termenul de demolare a garajelor, pe zona Nicolae Titulescu, este 6 septembrie. Acolo sunt în jur de 800 de garaje, nu le putem demola pe toate, somații am trimis proprietarilor a 500 de garaje, pentru că doar acelea sunt libere de sarcini și terenul de sub ele aparține primăriei, astfel încât să putem face investiții pe el.

Sunt undeva la 10.000 de garaje în municipiul Cluj-Napoca. O să ne ia câțiva ani acest proces, pentru că trebuie să avem și capacitatea de a pune ceva în schimb. Sunt anumite garaje mai mari și din trei garaje se creează patru locuri de parcare sau din patru garaje, cinci locuri de parcare. Depinde foarte mult de dimensiunea garajelor, pentru că nu sunt standard. Sunt garaje de 2,5 metri lățime, sunt garaje de 3 metri lățime, sunt garaje 3 metri și jumătate lățime, dar, în cel mai rău caz, din patru garaje ies cinci locuri de parcare”, a mai spus Tarcea.

Foto: Clujul Politic

Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook