Fundațiile UDMR primesc sute de milioane de euro de la Guvernul de la Budapesta. Castelul Bánffy de la Bonţida a primit o sumă uriașă


De curând premierul Ungariei, Viktor Orban, a provocat un adevărat tsunami cu discursul rasist și anti UE susținut la Tușnad, în România. Apoi au curs reacțiile interne și externe, președintele Iohannis a cerut explicații, partenerii de Coaliție ai UDMR au cerut explicații, s-a discutat chiar și de scoaterea de la guvernare a UDMR, dar liderii UDMR au refuzat să explice.

Citește și: Presa maghiară: „Cei care se opun autonomiei transilvănene îl urmează pe Nicolae Ceaușescu”. Ce spune deputatul AUR Dan Tănasă

Conducerea Uniunii s-a aflat alături de Viktor Orban la Tușnad și a aplaudat discursul rasist deja celebru. De ce tac șefii UDMR?, scrie digi24.ro. Simplu: Viktor Orban pompează, de mulți ani, sute de milioane de euro din fonduri guvernamentale într-o uriașă rețea de fundații și persoane fizice din Transilvania. 

Câți bani a „pompat” Orban în castelul Bánffy din Bonțida

Guvernul de la Budapesta s-a implicat inclusiv în renovarea castelului Bánffy de la Bonţida, din judeţul Cluj, acolo unde are loc celebrul festival de muzică Electric Castle. O fundație condusă de Hegedus Csilla, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din Guvernul României, a primit în ultimii ani peste 1 milion de euro de la Guvernul Ungariei prin Fondul Bethlen Gábor, pentru restaurarea și valorificarea acestui castel.


Comentarii Facebook