Funar da in judecata Casa de Pensii Cluj, dupa ce i-a fost diminuata pensia de senator


Gheorghe Funar a anuntat ca va da in judecata Casa de Pensii Cluj dupa ce pensia de serviciu i-a fost micsorata de la 2.200 de lei la 1.400 de lei, dupa recalculare.

Fostul senator PRM a declarat ca, la primirea cuponului de pensie pe luna septembrie, a constat ca a pierdut 800 de lei.

"Guvernul Boc a decis sa taie, prin recalculare, pensiile speciale. Eu am o decizie irevocabila a Curtii de Apel Cluj prin care mi s-a stabilit o pensie de 2.200 de lei. Am primit un cupon care ma informa ca am pierdut 800 de lei si am ramas cu 1.400 de lei. Voi primi decizia finala si voi da in judecata Casa de Pensii Cluj", a declarat Funar.

 

Funar a primit in luna martie 2009 o pensie de senator in valoare de 1.309 lei, dar a dat in judecata Casa de Pensii Cluj la Curtea de Apel si a solicitat recalcularea ei in conformitate cu legile in vigoare.

Instanta de judecata i-a dat dreptate fostului senator, care, din luna august 2010, a beneficiat de o majorare a venitului cu 900 de lei. Pensia lui Funar a fost micsorata la loc din septembrie, o data cu recalcularea pusa in practica de Ministerul Muncii.

 

Funar crede ca toti cei 200.000 de romani care vor primi pensiile micsorate vor da in judecata casele de pensii.

Comentarii Facebook