FOTO - Vasile Dâncu a rezolvat o întâlnire între PSD și liderul AUR, George Simion. Pe lista de donatori AUR apare și un ”Vasile Dâncu”


Vasile Dâncu a fost liantul unei întâlniri dintre liderii PSD și cei ai AUR, respectiv Marcel Ciolacu și George Simion.

Discuțiile s-au purtat vineri după prânz, la ora 13.50, la o adresă din Primăverii, acolo unde se află și sediul IRES, institut coordonat de Dîncu. Discuțiile au durat o oră, iar la final toți ”pionii” importanți au fost fotografiați, scrie Gândul.ro.

Tot vineri, insa, Vasile Dâncu  declara presei, în calitate sa de președinte al Consiliului Național al PSD (adică strategul din umbră) că: ”Nu avem niciun fel de discuţie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici nu înţelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem şi care probabil că se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic”.

Cel mai probabil părțile au negociat o alianță sau, cel puțin, o susținere pe proiecte în Parlament. 

Sigurul care nu a exclus după aflarea rezultatului alegerilor o alianță cu AUR a fost Marcel Ciolacu: ”Esența politicii este să discuți cu toți actorii politici. Am anunțat în campanie că nu vom avea o discuție cu PNL. Nu cunosc cât de controversat este domnul Simion, nu am avut timp în această campanie să studiez ceilalți competitori. Dar românii au întotdeauna dreptate când votează. Vom avea o discuție cu toate forțele politice”.

PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui. (…) Este un alt partid în siajul preşedintelui”, declara joi, 10 decembrie, și George Simion, liderul AUR 

Surse politice susțin că pe lista persoanelor care au donat în ultimii ani pentru susținerea acțiunilor AUR, se regăsește și un anume Vasile Dâncu, cu suma de 200 de lei. Nu este clar dacă este aceeași persoană cu liderul PSD, ajuns acum senator.

Comentarii Facebook