Miercuri 24 Aprilie

FOTO - Clujean, indignat de dezinteresul autorităților față de mașinile parcate pe trotuar: „Frumos mod de a prioritiza pietonii”


Un clujean, sătul de situația mașinilor parcate pe trotuarele din municipiul Cluj-Napoca, ne-a contactat în speranța că cerințele și sesizările locatarilor din zona afectată să fie rezolvate. Este vorba de strada Oașului, din cartierul Iris, acolo unde, trotuarele sunt impracticabile din cauza mașinilor parcate. Clujeanul spune că autoritățile nu fac nimic în legătură cu această problemă, deși au fost depuse numeroase sesizări de-a lungul timpului. 

Câteva probleme din ‘capitala lumii’ în anul 2022: strada Treboniu Laurian și parcarile pe trotuar. Trotuarele sunt pline de mașini și innaccesibile pietonilor, iar pe drum, vizibilitate este foarte proastă din același motiv. Soluția poliției? Au montat o oglindă la ieșirea din curtea unei case de pe strada Oașului (cartirul Iris). Ok, nu e o idee rea, dar cu mașinile parcate ce face? Pietonii pe unde ar trebui sa circule?”, ne-a transmis un clujean indignat de situația mașinilor parcate pe trotuare.

„În orașul în care se promite că se vrea reducerea mașinilor și prioritizarea pietonilor, așa arată trotuarele”

trotuar blocat 3.png

Dar situatia nu e doar pe această străduță, treceți pe Oașului oricând și vedeți câte mașini sunt parcate pe trotuar (de la gară până la intersecția cu Bulevardul Muncii). Frumos mod de a prioritiza pietonii, desființăm parcări pentru a construi blocuri mamut cu pretextul că redăm orașul pietonilor și apoi le luăm trotuarele. Multumim Emil Boc!”, a mai spus clujeanul. 

„Aplicatia MyCluj, complet inutilă”

Clujeanul ne-a transmis și că aplicația MyCluj, aplicația prin intermediul căreia orice clujean poate să trimită primăriei sesizări legate de probleme administrative ale municipiului, este inutilă. Aplicația este, teoretic, menită să faciliteze colaborarea dintre primărie și locuitori. Acesta a subliniat faptul că după sesizarea făcută prin aplicație, a fost tras la răspundere. 

Aplicatia MyCluj, complet inutilă. La primele sesizări se rezolvă totul rapid și favorabil. După câteva sesizări, poliția verifică sesizarea abia după câteva zile sau chiar săptămâni, iar apoi ești și certat pentru sesizarea făcută. De exemplu, ei au venit la o intervenție legată de o mașină parcată pe trotuar la 3 saptamani după sesizare, iar mașina, bineînțeles, nu mai era acolo. Cum se poate asa ceva?”, se întreabă clujeanul indignat. 

trotuar blocat 2.png

De asemenea, în curtea interioară a proprietății de pe Oașului (acolo unde s-a pus oglinda), deși au acordul asociației să aplice legea pe căile de acces, după 3-4 sesizări, au decis că nu pot face nimic că e spațiu privat și ne-au cerut să nu mai facem sesizări (asta după ce cel puțin 2 sesizări au fost rezolvate favorabil, cu amendă sau avertisment pentru cei care blocau căile de acces)”, a mai adăugat acesta. 

Poate că într-un final, vine și poliția, primaria sau toate comisiile, formate din zeci de oameni plătiți regește din bani locali, cu niște răspunsuri la cele de mai sus”, a încheiat acesta. 


Comentarii Facebook