Fostul ministru de Finanţe şi al Fondurilor Europene: Zac miliarde de euro din fonduri europene

 

Fostul ministru de Finanţe şi al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat la Cluj că anul 2016 este ”mort” în privinţa fondurilor europene.

 

În privinţa fondurilor europene, astăzi, România s-a întors în perioada 2009-2011, din păcate pentru noi ca ţară. România are avansuri primite de la CE de două miliarde de euro pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, bani care zac în conturi şi nu sunt puşi la dispoziţia beneficiarilor. Sunt mii de facturi pentru beneficiari neplătite la Ministerul Fondurilor Europene. Noul ciclu financiar nu este acreditat, sistemul nu e confirmat de Curtea de Conturi. Avem trei probleme majore. (…) Situaţia ne arată că acest an va fi un an mort în ceea ce înseamnă fondurile europene, lucrurile nu se vor mişca, eforturile nu sunt însoţite de măsuri complementare, de acţiuni care să ducă la creşterea economiei”, a spus Eugen Teodorovici.

 

El a spus că fostul ministru al Fondurilor Europene, Aura Răducu, a fost ”o catastrofă pentru ţară, o ruşine naţională”.

 

I-am spus domnului ministru ce priorităţi trebuie să urmeze până la final de an. Sunt trei priorităţi, respectiv plăţi la zi pentru toate facturile, să lanseze toate finanţările europene pentru noul ciclu financiar până la final de an şi să acrediteze noul sistem pe 2014 – 2020”, a spus Eugen Teodorovici.

 

Fostul ministru a deplâns și soarta agricultorilor, unde sunt mii de beneficiari neplătiţi, cu toate că premierul Cioloș a fost comisar european.

Comentarii Facebook