Fostul fotbalist Ovidiu Sabău construiește un cartier de vile în Cluj - FOTO


Fostul component al generației de aur, Ioan Ovidiu Sabău, vrea să construiască alături de soția lui un cartier de vile în satul Sălicea, comuna Ciurila.

Amplasamentul se gaseste in comuna Ciurila, sat Salicea, la intrarea in sat dinspre Cluj-Napoca, pe latura dreapta a drumului.

Familia Sabău vrea să construiască cartierul pe 31.712 mp. ”Configuratia propusa este influentata de contextul natural al zonei studiate, dominat de un relief colinar domol, ce prezinta doua lacuri de tip tau, iar in partea de est un relief accidenta cu diferente de nivel pronutate.

Drumurile propuse se adapteaza la curbele de nivel si determina impartirea zonei studiate in cateva subzone cu caracter propriu.

Functiunea de baza este cea de Locuire individuala de tip rural si se dezvolta de-a lungul drumurilor propuse, respectiv modernizate, cu parcele cu dimensiuni generice de 1000mp. Din circulatia principala propusa se desprinde un segment de drum care se va infunda ce duce la o parcela mai mare, amplasata in zona cea mai indepartata de drumul judetean, in partea de jos a terenului, organizata in jurul celui de al 2-lea lac,cu un caracter mai intim, cu o suprafata de 11.900 mp pe care se prevede o dezvoltare cu case individuale, dispuse pavilionar in jurul unui drum de incinta.

Sunt propuse doua subzone de agrement cu acces public, din care una cu acces public general aferenta lacului 1 si traseelor pietonale care il fac mai accesibil, si o a doua cu acces controlat , in partea de est a sitului, care sa profite de relieful accidentat prin functiuni turistice si/sau de alimentatie publica, si amenajari in sustinerea functiunii principale”, precizează arhitecții în memoriul de prezentare.

Casele vor avea regimul de înălțime (S+)P+M sau P+E+M.

Investitorul mai vrea să facă încă o cale de acces ”de la drumul judetean DJ 107 R in partea de vest a amplasamentului, cu sens unic, pentru care se va prevede o banda de decelerare de 50m”.

Ioan Ovidiu Sabău și-a pus pe ”pauză” cariera de antrenor, supărat pe modul în care a lucrat până acum cu patronii și conducerile echipelor pe la care a trecut. 

Fostul manager sportiv al U Cluj a spus că una se discută la începutul contractului și alta se întâmplă la scurt timp. ”Prima dată ți se spune că ai mână liberă, dar la scurt timp se bagă peste tine și te simți dat la o parte. Tu începi să ai nemulțumiri și pari că tu ai o problemă, dar de fapt tu vrei să fii lăsat să îți faci treaba. Conducerea vine și se bagă peste tine, cu toate că ei nu au jucat fotbal niciodată și nu se pricep. Practic te aduc la echipă pentru că nu se pricep, dar apoi ești dat la o parte”, a descris Sabău cum funcționează lucrurile. 

Ioan Ovidiu Sabău ”și-a pus pe pauză” cariera de antrenor. Ce îl nemulțumește la fotbalul românesc

Comentarii Facebook