Miercuri 6 Iulie

Elevii nu vor mai putea face meditații cu profesorii care le predau. Ministrul Educației anunță propunerea legislativă


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii de la clasele unde predau. „Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil", susţine ministrul, care consideră că ar fi corect ca un dascăl să nu facă meditaţii cu elevii cărora le predă la şcoală.

Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică. La nivelul legii vom ridica această interdicţie - al noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată» - şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie", a afirmat Sorin Cîmpeanu marţi, la TVR, notează news.ro.

Potrivit ministrului, şi până în prezent a existat o prevedere care interzicea meditațiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, care însă nu a fost respectat.

După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea şi o metodologie subsecventă cu proceduri", a adăugat Cîmpeanu.

Comentarii Facebook