Floreștiul va avea ZILNIC 47 de curse de autobuz. Cât de des vor circula?

 

 

Comuna Florești va fi legată de Cluj-Napoca, zilnic, prin 47 de curse de autobus, cu începere din 1 martie, a aunțat primarul localității, Horia Șulea. 

 

47 de curse pe zi pe liniile M21 si M22, media de timp dintre doua autobuze fiind de 20 de minute, iar în orele de vârf aceasta va scădea la 5 minute. În aceste conditii, ar fi normal ca traficul pe DN1 să scadă. Consider că aceasta este cea mai buna soluție pentru decongestionarea traficului. Pretul unui abonament pe liniile M21 si M22 este de 90 de lei, iar pe linia M23 este de 110 lei. Pretul unui bilet este de 3 lei. Din pacate, nu toți elevii vor beneficia de subventii pentru realizarea de abonamente”, a declarat primarul Horia Sulea.

 

Primăria va subveționa cu 45 lei, cu excepţia vacanţelor, preţul abonamentelor pentru elevii din clasele IX - XII şi elevii din clasel I –VIII, studenţilor la forma de învăţământ curs de zi, pe rutele Floreşti / Luna de Sus - Cluj.

 

Pensionarii din Florești și Tăuți vor primi o subvenție de 18 lei lunar din costul biletelor și de 24 de lei pentru pensionarii domiciliaţi în Luna de Sus. Condiția este ca pensionarii să aibă un venit brut lunar de până la 500 lei.

 

O subvenție din prețul biletelor va fi acordată și pentru pentru persoanele încadrate în grad de handicap acentuat şi grav şi pentru însoţitorii acestora. Cei car stau în Floreşti şi Tăuţi vor primi un ajutor de 6 lei, iar cei din Luna de Sus de 8 lei.

 

În Florești vor circula liniile M21, M22 și M23 pe aceste TRASEE! Abonamentele se eliberează deja

 

Directorul CTP Cluj, Liviu Neag, a declarat că orarul va fi modificat în funcție de necesitățile oamenilor. ”Eu, ca operator de transport public persoane, am obligatia de a sta de vorba cu primarii localitatilor unde imi desfasor activitatea si sa ascult si opiniile calatorilor. Orarele celor trei linii nu sunt batute in cuie. Acestea vor suferi modificari in functie de parerile calatorilor prin sondajele pe care le vom face la mijlocul lunii martie. Primul autobuz va pleca din floresti la ora 05.00, iar ultimul va pleca din Cluj-Napoca la ora 22.30. 

 

Un bilet Floresti - Polus Center va costa 2 lei, acelasi pret fiind si pentru o calatorie Floresti - Luna de Sus. Biletele si abonamentele se pot achizitiona de la ghiseele de pe strada Bucium, cartierul Cetatea Fetei și de la sediul Primariei. Un al patrulea ghiseu intentionam sa-l amplasam pe strada Avram Iancu. deocamdata nu am gasit inca locatia potrivita”, a mai afirmat Liviu Neag, conform floreștistiri.ro.

 

Precizez că Primăria Cluj-Napoca acordă gratuitate pe două linii de transport în comun tuturor elevilor care studiază la școlile din orașul nostru, indiferent de domiciliu. Elevii pot beneficia de aceste facilități pe întregul traseul metropolitan în cazul în care administrațiile localităților învecinate adoptă prin Hotărâri de Consiliu Local programe de reduceri similare municipiului. Comunele Florești, Baciu și Feleacu susțin deja programul de gratuități pentru elevi și studenți”,  declarat și primarul Clujului, Emil Boc, președintele Asociației Metropolitane Cluj.

 

Linia M21 Cluj-Napoca - Floresti Cetate:

 

TRASEUL:

 

Dus: Str. Bucium - Cl. Floresti - Str. A. Iancu - Str. Poligonului - Str. Tautiului - Str. Cetatii - Str. Eroilor;

Intors: Str. Eroilor - Str. Cetatii - Str. Tautiului - Str. Poligonului - Str. A. Iancu - Cl. Floresti - Str. Bucium.

 

STATIILE:

 

Dus: Bucium - Cora - Metro - Oncos - Poligonului - Tautiului - Sub Cetate - Luxor - Eroilor - Teilor ;

Intors: Stejarului - Eroilor - Luxor - Sub Cetate - Tautiului - Poligonului - Oncos - Metro - Polus Center - Bucium.

 

Linia M22 Cluj-Napoca - Floresti Gh. Doja:

 

TRASEUL:

 

Dus: Str. Bucium - Cl. Floresti - Str. A. Iancu - Str. Somesului - Str. Horea - Str. M. Kogalniceanu - Str. Gh. Doja;

Intors: Str. Gh. Doja - Str. S. Barnutiu - Str. A. Iancu - Cl. Floresti - Str. Bucium.

 

STATIILE:

 

Dus: Bucium - Cora - Metro - Oncos - Somesului - Horea - Gh. Doja;

Intors: Gh. Doja - Primaria - Complex - Poligonului - Oncos - Metro - Polus Center - Bucium.

 

Linia M23 Cluj-Napoca - Luna de Sus:

 

TRASEUL:

 

Dus: Str. Bucium - Cl. Floresti - Str. A. Iancu - DN 1 - Luna de Sus;

Intors: Luna de Sus - DN 1 - Str. A. Iancu - Cl. Floresti - Str. Bucium.

 

STATIILE:

 

Dus: Bucium - Cora - Metro - Oncos - Cardinal Iuliu Hossu - Primaria - Il Milanese - Iazului - Luna 2 - Luna 1 - Scoala - Biserica Ortodoxa;

Intors: Biserica Ortodoxa - Scoala - Luna 1 - Luna 2 - Ferma 9 - Zambilelor - Cuza Voda - Primaria - Complex - Oncos - Metro - Polus Center - Bucium.

 

Abonamentele au fost puse in vanzare la birourile de abonamente din :

Cluj-Napoca - Bucium;

Floresti - Primarie si str. Eroilor.

Abonatii vor beneficia si de o linie gratuita in municipiul Cluj-Napoca

 

Elevii si studentii cu domiciliul stabil în comuna Florești beneficiază de abonamente gratuite pe aceste linii. Abonamentele se eliberează de la punctul de vânzare din incinta Primăriei Florești în baza unei adeverințe.

Comentarii Facebook