Fetiță de 3 ani chemată în instanță de Primăria Cluj-Napoca. Vecinii și apropiații au protestat la sediul municipalității - VIDEO


O fetiță de 3 ani și tatăl au fost citați și s-au prezentat la un proces la Judecătoria Cluj-Napoca. Practic, cei doi sunt acuzați că au ocupat abuziv o locuință, neavând unde sta. 

Azi, 1.09.2021, Lara, în vârstă de 3 ani, împreună cu  tatăl ei, s-a prezentat în fața judecătoarei la ora 8.40, răspunzând citațiilor pe care le-au primit amândoi, separat, de parcă ambii ar fi  adulți.

Cu câteva zile în urmă, avocata lor a prezentat în scris, și azi în sală, verbal, Întâmpinarea formulată în apărarea celor doi. Familia contestă cererea de chemare în judecată a minorei, cât și dreptul Primăriei de a impune așa-numita ”taxă de ocupare abuzivă” pe baza unei fișe de calcul cu referire la o Hotărâre de Consiliu Local care a fost anulată de Tribunalul Cluj în 2014 și de Curtea de Apel Cluj în 2015.

Conform procedurii, judecătoarea a lăsat timp Primăriei să studieze această întâmpinare și să răspunde la ea, astfel încât pe 27 septembrie se va convoca o nouă înfățișare. Sperăm că justiția va face #DreptatePentruLara”, transmit cei de la organizația ”Căși sociale ACUM”.

Copiii de la Pata Rât au protestat în fața Primăriei și și-au pus papucii, ca semn că nu au unde locui dacă sunt evacuați.

Nu mi se pare corect că Primăria a instrumentat un dosar împotriva unei fetițe de 3 ani, pentru a fi evacuată dintr-o casă care practic nu are niciun fel de problemă. S-au făcut multe cereri pentru a primi o locuință, am primit răspuns că se vor lua decizii. 

Ne-am trezit cu citație din partea Primăriei, mai precis a primarului Emil Boc, pentru ca această fată de 3 ani să fie judecată pentru că a intrat abuziv într-o locuință. Nu mi se pare corect, ca un copil să fie tras la răspundere pentru jocurile pe care le practică Primăria. Nu le pasă de nimeni”, a spus unchiul fetiței. 

Comentarii Facebook