Fântâna arteziană din Piața Unirii este IARĂȘI în reparații - FOTO

 

Fântâna arteziană din Piața Unirii, unul dintre simbolurile zonei, este iarăși în proces de reparație. 

 

Inaugurată în 2009, o dată cu întreaga piață, fântâna amenajată de firma Iridium a avut probleme rapid și a intrat în reparații. În 2011, Primăria Cluj-Napoca a cerut firmei să repare stricăciunile, nota de plată ridicându-se atunci la 30.000 de lei. Municipalitatea afirmă că totul s-a făcut pe cheltuiala constructorului. 

 

La scurt timp, piatra a început să crape, iar în 2014 Primăria a lansat o nouă licitație pentru restaurarea fântânii. Firma Fountain Design SRL a câștigat contractul în valoare de 349.605,6 lei cu tot cu TVA. 

 

Durata de execuție a lucrărilor este de 69 de zile, iar garanția de bună execuție este de 10% din valoarea totală a contractului, adică 35.000 de lei.

 

Conform contractului executantul va trebui să repare orice vicii ascunse vor apărea la lucrare în termen de 2 ani de la recepție, iar după acest termen pe toată durata de existență a construcției, pentru viciile structurii de rezistență. 

 

Vă reamintim că lucrarile de amenajare a Pieței Unirii au fost terminate în 2009 și investitia totala s-a ridicata la circa 6 milioane de lei.

Comentarii Facebook