EXCLUSIV - Pe zona verde de pe strada Unirii nu se vor face blocuri: Au apus acele vremuri


Primăria Cluj-Napoca a explicat că pe zona verde de pe strada Unirii, care a fost scoasă la vânzare, nu se pot face blocuri. 

Ei pot scoate la vânzare cât vor, dar nu se poate face orice. Acolo este zonă verde și se pot face numai scuaruri, grădini sau terenuri verzi. Nu se poate transforma prin PUZ (Plan Urbanistic Zonal) din zona verde în altceva. Nu se poate modifica și schimba destinația terenului din PUG. Prin grădini nu mă refer la zarzavaturi, ci la grădină publică”, a explicat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Acesta a precizat că numai prin actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) s-ar putea ajunge la schimbarea destinației zonei. ”Prin absurd, s-ar putea face numai prin actualizarea PUG -ului, dar au apus acele vremuri când se putea face așa ceva. E spațiu verde și așa va rămâne”, a mai spus Tarcea. 

În privința exproprierilor, viceprimarului Clujului a spus că nu este nicio rațiune, având în vedere că acum este spațiu verde. 

Proprietarul nu poate nici măcar să împrejmuiască terenul. 

Cu toate acestea, printr-o decizie a instanței lucrurile ar putea fi schimbate, iar Primăria să fie forțată să acorde despăgubiri sau să permită construcții. 

Citiți mai jos ce a declarat persoana care vinde terenul verde.

Sub ochii lui Boc, liber la blocuri pe strada Unirii, în Gheorgheni! Se vinde parcul. Proprietarul, despre avize: Fiecare se descurcă cum poate - FOTO

------------

Am expropriat proprietăți private pentru a face parcuri, în Zorilor sau la Expo Transilvania. Aici, unde avem spații verzi, vă asigur că atâta vreme cât noi vom vom fi la această masă, primar și consiliu local, și acest PUG va fi în vigoare, acolo va rămâne spațiu verde. Indiferent cine vinde și cine cumpără în oraș, nu putem noi opri procesul de vânzare-cumpărare, nici de retrocedare. Ține de alte instanțe, dar regulile jocului sunt la Primărie și Consiliul Local. De aceea, dimensiunea verde a orașului române nenegociabilă. Acolo unde avem verde cum să facem altceva?

Noi căutăm și alte spații pentru a le aduce în dimensiunea verde, pentru a putea crește calitatea vieții la Cluj.

Cei care locuiesc în Gheorgheni să fie liniștiți că acolo este verde și rămâne verde”, a spus și Emil Boc.

Comentarii Facebook