EȘEC în negocierile din USL. Ponta: Am propus formulă cu 4 vicepremieri

 

VICTOR PONTA a anunțat că negocierile din USL au eșuat, după ce el a propus o formulă cu 4 vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR. 

 

Reuniunea liderilor USL, de la Vila Lac 1, s-a încheiat după aproximativ două ore. ”Nu am luat o decizie. Am avut o discuţie în cadrul USL legată de restructurarea Guvernului. Ca premier, era normal să vă comunic eu în ce stadiu ne aflăm. A existat o propunere din partea mea ca guvernul să meargă luni în Parlament cu o nouă formulă guvernamentală care îl include pe Iohannis ca ministru de Interne şi vicepremier. Am cerut introducerea a patru vicepremieri, din fiecare partid al coaliţiei. Nu a existat un consens asupra acestei formule. A rămas să discutăm”, a spus Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

”Nu am vrut să luăm niciun portofoliu de la PNL. Nu se schimbă în niciun fel raportul între membrii Guvernului reprezentând partide diverse”, a mai precizat Ponta.

 

Prim-vicepreşedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat, marţi, că USL se poate rupe dacă negocierile privind preluarea unui post de vicepremier şi a portofoliului de la Interne nu dau rezultate.

Comentarii Facebook