Emil Boc: Uber nu are nevoie de autorizație de la Primăria Cluj-Napoca

 

Primarul Emil Boc a spus că Uber nu are nevoie de autorizație din partea Primăriei Cluj-Napoca.

 

Eu am spus foarte clar că nu am autorizat și nu autorizez funcționarea acestui serviciu Uber la Cluj. După aceea m-am uitat în lege și am văzut că nu au nevoie de nicio aprobare. Nu e nevoie pentru a funcționa de nicio autorizație de la Primărie. Singura noastră relație este cu serviciul de taximetrie al Clujului, pe care îl asigurăm prin standul de taxi, prin autorizări și prin respectarea celorlalte prevederi legale. 

 

Am mai discutat o dată cu Poliția Locală și ceea ce putem face este să nu lăsăm ca în standurile de taxi sau domeniul public să fie ocupat de cei care practică serviciul Uber sau alte firme alternative. Standurile de taxi sunt pentru taximetrele acreditate.

 

Doar Poliția Națională poate opri în trafic pe cineva pentru a vedea dacă are sistemul Uber sau aplicația. Au fost transmise sesizări și către Poliția municipiului. În weekend, Poliția a aplicat 4 amenzi de câte 25.000 de lei și în consecință și-au făcut datoria.

 

Din câte am înțeles, poziția Uber este că nu este un serviciu de taxi, ci unul care nu e reglementat de lege, un serviciu de sharing. Cam cum făceam noi pe vremuri când mergeam la ocazie. Eu veneam de la Huedin la Cluj cu ocazie. Urmează ca legislația să se pronunțe și să ne spună ce serviciu este acesta. Din punctul nostru de vedere noi nu putem opri pe nimeni în trafic, dar acest lucru este făcut de poliția națională, iar noi vom veghea la respectarea standurilor de taxi”, a explicat Emil Boc.

 

Patru șoferi Uber din București au fost amendați de poliție cu câte 25.000 de lei fiecare pentru practicarea taximetriei fără autorizație.

 

Șoferii Uber au fost atrași într-o capcană la Cluj-Napoca, în timpul Untold. Mai mulți taximetriști au pretins că sunt clienți Uber și au comandat serviciul Uber până la secția 6 de Poliție, din cartierul Zorilor. Acolo, taximetriștii s-au autodenunțat, spunându-le polițiștilor că folosesc Uber pe post de taximetre.

 

Poziția UBER, după ce șoferii au fost amendați cu 100.000 de lei

Comentarii Facebook