Emil Boc crede ca, desi economia va mai scadea si somajul va creste, PD-L va recastiga electoratul pana la alegerile din 2012

Premierul spune ca nu conteaza sondajele de azi, ci alegerile din 2012.

 

Faptul ca PD-L se afla intr-o perioada dificila din punct de vedere al increderii electoratului a fost subliniat din nou de recentul sondaj INSOMAR, care arata ca doar 13,7 % din populatie ar vota PDL, iar Traian Basescu si Emil Boc sunt personalitatile care se bucura cel mai putin de credibilitate in randul votantilor.

 

Totusi , Emil Boc le-a transmis ieri in teleconferinta prefectilor coalitiei de guvernare ca "din punct de vedere politic, nu conteaza sondajele de astazi, ci alegerile din 2012 si daca facem azi ceea ce trebuie, va fi bine si pentru tara si pentru cei care alcatuiesc azi coalitia de guvernare. Increderea se va recladi pe masura ce oamenii vor vedea consecintele masurilor noastre"

"Reparam acum ce au stricat altii in 20 de ani de guvernare, iar succesul reformelor depinde de ceea ce facem acum. Daca lucram acum bine, rezultatele se vor vedea cu siguranta în 2011-2012. Economia isi va reveni, statul va functiona mai bine, cu birocratie putina", a mai spus Emil Boc.

 

In aceeasi teleconferinta insa, Emil Boc a anuntat ca este posibil ca scaderea economica sa fie mai mare decat se anticipase anterior in momentul construirii bugetului.

 

Cauzele ar fi majorarea TVA, inundatiile si turbulentele care inca persista in economia mondiala si europeana. Emil Boc a mentionat insa ca Romania se va incadra in tinta de deficit de 6,8% convenita cu FMI la inceputul anului iar din 2011 vom avea crestere economica.

 

Tot ieri, premierul a anuntat si ca este posibil ca somajul sa mai creasca pana la sfarsitul anului.

"Chiar daca in ultimele luni am avut o scadere conjuncturala a somajului determinata de perioada de vara, pana la sfarsitul anului vom avea in continuare o crestere a somajului", a spus Boc.

 

El a precizat ca fondul de sprijin a somerilor este in dificultate, incasarile la acest fond fiind aceleasi de anul trecut in timp ce platile catre someri s-au dublat fata de acum un an.

 

 

Comentarii Facebook