Deputatul Calian: Laszlo Tokes nu este Dumnezeu sa hotarasca soarta unui popor


Declaratiile facute de europarlamentarul Laszlo Tokes cu privire la autonomia Tinutului Secuiesc au starnit revolta unor  parlamentari din PDL, chiar partidul care l-a sustinut pe Tokes pentru functia de vicepresedinte al Parlamentului European.

Deputatul clujean Petru Calian, sustine ca este necasar sa raspunda la afirmatiile lui Laszlo Tokes, intrucat acestea instiga la violente interetnice.  

"Domnul Tokes se considera atacat de clasa politica, clasificand gesturile drept “antieuropene si antidemocratice”, dar de fapt cel care se comporta antieuropean este chiar dansul:  in calitate de vicepresedinte al Parlamentului European are datoria de a apara interesele tuturor romanilor, si nu a unei etnii. Vicepresedintele PE da dovada de iresponsabilitate fata de tara pe care o reprezinta  in Europa, sau de fapt el reprezinta acolo interesele altei tari? Noi, romanii, suntem cei care i-am acordat increderea pentru a ne reprezenta in Europa, iar prin incurajari de gen manifestari publice nu face altceva decat sa muste mana care l-a hranit. Tot noi, romanii suntem cei care i-am acordat Ordinul Steaua Romaniei, dar  il merita oare?", sustine deputatul PDL Petru Calin.

Calian ii aminteste lui Laszo Tokes si ca PDL este partidul care l-a sustinut la functia de vvicepresedinte al Parlamentului European.

"PDL l-a sustinut pentru functia de vicepresedinte al Parlamentului European pentru ca acolo integritatea Romaniei sa fie intarita, nu dezbinata. Fraza "cine ma ataca pe mine, il ataca pe Traian Basescu si PDL" este irelevanta si imatura pentru o asemenea situatie(...). Laszlo Tokes afirma despre Constitutia Romaniei ca nu este Sfanta Scriptura, dar nici el nu este Dumnezeu să hotarasca soarta unui popor", sustine Calian.

In cazul in care europarlamentarul Laszlo Tokes va continua, Calian se va alatura oricarui demers care condamna declaratiile acestuia, astfel incat Tokes sa raspunda penal pentru faptele sale. 

Comentarii Facebook