Emil Boc: Ponta a semnat în 2009 instalarea de camere video în secțiile de votare. Acum de ce nu vrea?


Primarul Clujului, Emil Boc, a prezentat o ordonanță de urgență semnată și de Victor Ponta, în noiembrie 2009, prin care au fost montate camere video în secțiile speciale de votare.

Este vital ca asupra acestui referendum să nu planeze suspiciuni de fraudă. Trebuie să luăm toate măsurile ca să nu planeze suspiciuni. Orice referendum, care ar pune sub semnul întrebării respectarea exigențelor democrației și a statului de drept, va însemna un pas înapoi.

Cererea PDL de amplasare a camerelor video în secțiile de votare este posibilă și absolut necesară pentru corectitudinea referendumului.

Aș vrea să le reamintesc tuturor celor care se ocupă de organizarea referendumului că, în 2009, am avut camere video în secțiile speciale. Acest lucru a fost regelemntat printr-o hotarâre de guven pe care am semnat-o. În articulul 10, aliniatul 4, al acestui act se spune că prefecții, cu spijinul primarilor, instalează camere web conectate la calculatoare cu suficientă capacitate de stocare pentru 14 ore de filmare.

Această hotărâre de guvern a fost contrasemnată de cinci miniștrii PSD: Dan Nica, Ecaterina Andonescu, Marian Sârbu, Ioan Bazac, ministrul Sănătății, si Victor Ponta, ministrul pentru relația cu parlamentul”, a declarat Emil Boc.

El îl întreabă pe Victor Ponta de ce în 2009 a semnat instalarea acestor camere, iar acum spune că nu se poate.

 

Comentarii Facebook