Emil Boc nu știe ce notă să dea administrației locale în 2021. Despre Podul Porțelanului: Nu e vina nimănui. Pur și simplu apar probleme


Primarul Emil Boc a fost întrebat la emsiunea radio unde merge săptămânal, la Napoca FM, ce notă ar da administrației pe 2021, dar a refuzat că spună ceva pentru că nu vrea să supere pe cineva. 

Moderator Napoca FM: Ce notă dați administrației locale, în 2021?

Emil Boc: Am fumat textele astea de mult. Puneți-le celor care sunt la început de administrație, nu mie. Orice ai spune nu e bine. Așa că mai bine fapte. Eu vreau fapte”.

Moderator: Ziceti-mi o faptă cea mai măreață din 2021!

Emil Boc: Sunt foarte multe fapte care s-au întâmplat în 2021 și le-am prezentat pe parcursul anului.

Moderator: Dar nu aveți una, două, trei, de care sunteți cel mai mândru?

Emil Boc: Sunt multe. Faptul că avem școli de ultimă generație, săli de sport moderne la Onisifor Ghibu și Ana Aslan. Am terminat lucrări de creșe. Am făcut parkingul Hașdeu (n.red. promis din 2012). Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru metrou și plecăm spre licitație. Acestea sunt câteva dintre lucrurile care s-au făcut în 2021. Am pornit licitația pentru pasajul de la Tăietura Turcului, în cadrul proiectului guvernamental (n.red. licitația este făcută de Ministerul Transporturilor, după ce proiectul a fost cedat de Primăria Cluj-Napoca). Acestea sunt câteva lucruri.

Moderator: Și ce nu s-a reușit, care ar fi?

Emil Boc: Am spus că faptul că Baza Sportivă ”La Terenuri” aveau termen de finalizare și nu au terminat, îi costă. Mai e Turnul Pompierilor, unde am reziliat contractul. 

Moderator: Podul Porțelanului, acolo ce facem?

Emil Boc: Acolo, repet, nu e vină subiectivă, că cineva nu își face treaba. Pur și simplu în derularea proiectului apar probleme complexe. Ca orice lucrare… la un anumit număr de lucrări îți apar și lucrări care pot să îți pună probleme. Nu a fost o chestiune că cineva nu a vrut și nu a putut. Acolo pur și simplu trebuie soluții care să asigure stabilitatea podului, având în vedere zăcămintele de sare care au fost descoperite acolo. Asta este realitatea. 

Podul Porțelanului s-a blocat pentru că s-au găsit zăcăminte de sare

Lucrările la Podul Porțelanului au fost sistate pentru că s-a găsit un zăcământ de sare, care nu a fost evidențiat în studiile geologice plătite de Primăria Cluj-Napoca. Nu s-a lămurit nici astăzi dacă firma care a făcut aceste studii și-a făcut treaba sau nu. Se pare că nici nu mai contează, pentru că acum primarul Emil Boc pune acele erori grave, care puteau duce la surparea podului, la sertar.

Desigur că lucrările trebuie reluate de o altă firmă și vor costa în plus, dar nici acest lucru nu pare a conta, fiind doar o problemă care apare inevitabil pe fondul numărului mare de proiecte derulate de Primăria Cluj-Napoca. 

Podul Porțelanului va costa dublu, din cauza studiilor greșite, care nu au depistat zăcămintele de sare

Comentarii Facebook