Emil Boc aloca 1,5 milioane de lei pentru statuia lui Matei Corvin! VEZI cat a costat toata lucrarea - VIDEO


Guvernul Emil Boc a alocat 1,5 milioane de lei pentru plata ultimelor lucrari de restaurare a Statuii lui Matei Corvin.

"Se aproba suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaigata pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2010 cu suma de 1.500 mii lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2010, pentru judetul Cluj, si alocarea acesteia bugetului local al al municipiului Cluj Napoca pentru finantarea lucrarilor de restaurare si consolidare a monumentului istoric Statuia lui Matei Corvin", se arata in Hotararea de Guvern aparuta in Monitorul Oficial.

Consiliul Local al municipiului Cluj Napoca a discutat joi, 30 decembrie, a aprobat proiectul de rectificare bugetara pe anul 2010.

 

"Consilierii locali au aprobat in aceasta sedinta cu majoritate de voturi alocarea acestor bani primiti de la Guvern pentru efectuarea ultimelor plati catre firma care a efectuat lucrarile de restaurare a Grupului Statuar Matei Corvin", a declarat viceprimarul municipiului Cluj Napoca, Radu Moisin.

 

Lucrarile de restaurare a Statuii lui Matei Corvin au costat pana acum 787 de mii de euro, din care jumatate a fost asigurata de catre guvernul maghiar, in cadrul unui parteneriat intre guvernele celor doua tari.

 

Lucrarile de restaurare au inceput in vara anului 2009 si a fost facuta de firma Concefa din Sibiu.

Comentarii Facebook