Emil Boc a ajuns la concluzia că nu avem o politică coerentă ”de construcții de locuințe în această țară”


După 20 de ani în fruntea Primăriei Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a ajuns la concluzia că nu avem o politică coerentă ”de construcții de locuințe în această țară”.

60 de locuințe le-am construit de la zero. Am achiziționat teren prin Asociația de Dezvoltare Metropolitană și construim în continuare. Primăria a construit cele 18 locuințe pe Ghimeșului și le-am dat în folosință, iar anul viitor vom avea în buget un proiect pentru a face locuințe sociale.

Eu am spus că pentru România e nevoie ca pita caldă un program național de construcție de locuințe, mai ales în zonele unde sunt necesare și cerute, pentru a diminua presiunea de pe piață și a oferi șansa celor care nu pot, oricât ar munci, să aibă acces la o locuință. Să li se ofere posibilitatea aceasta de a putea achiziționa în rate și apoi de cumpărare.

După 1990, acest aspect nu a mai stat în atenția statului și după 30 de ani resimțim acut lipsa unei politici coerente de construcții de locuințe în această țară, unde statul trebuie să se implice pentru cei care nu își permit”, a spus Emil Boc.

Locuințele sociale de pe strada Ghimeșului au fost predate noilor locatari. În parcarea blocului au apărut autoturisme marca BMW și WV, semn că cei care le ocupă nu sunt chiar ”modești” financiar. 

Predarea locuințelor s-a făcut pe baza unor dosare foarte stufoase, dar modul de atribuire ridică semne de întrebare. Clujul are mii de familii tinere care nu au mașini și au venituri modeste, dar care nu se încadrează pentru o locuință socială. 

Foto: Parcara de pe strada Ghimeșului, unde a fost ridicat blocul de locuințe sociale

Comentarii Facebook