Sambata 1 Octombrie

Emanuel Ungureanu: „Premierul se laudă în mod deșănțat că a rezolvat transferul celor doi mari arși"


Premierul României se laudă pe Facebook în mod deșănțat că "a intervenit" și a rezolvat el cu transferul în străinătate a doi mari arși, după accidentul de la Petromidia, scrie deputatul USR-PLUS de Buzău Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS Buzău a apreciat gestul premierului Florin Cîţu ca fiind vanitos şi superficial.

Cîțu uită sau nu știe faptul că există un ordin de ministru 476/2017 care stabilește care sunt criteriile pentru transferul pacienților mari arși în străinătate. Vanitos și superficial, Cîțu vrea să-și arate mușchii în competiția internă pentru șefia PNL folosindu-se cinic de o tragedie. O mare nesimțire.

De ce nu vorbește domnul Cîțu cu Nicușor Dan și cu doamna Clotilde Armand să se demoleze mai repede cotețele de la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru a se construi un spital nou acolo pentru copiii care suferă arsuri grave", întreabă Emanuel Ungureanu.

Cine din Ministerul Sănătății trebuia să se ocupe de marii arși și nu a făcut-o?

Cîțu ar trebui să se intereseze ce a făcut Ministerul Sănătății de la tragedia Colectiv și până azi să rezolve problema marilor arși?

Au fost alocați bani la Spitalul Sf Spiridon Iași, la Spitalul de Arși din București, la Timișoara? și exemplele pot continua…de ce statul român nu poate avea grijă de cetățenii lui?

Cine din Ministerul Sănătății trebuia să se ocupe de marii arși și nu a făcut-o?

Cine răspunde de infecțiile intraspitalicești din spitalele de mari arși din România?”, a mai scris deputatul pe pagina sa de socializare.

Reamintim că premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, faptul că cei doi pacienți cu arsuri în urma exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari, vor fi transferați, cel mai probabil luni, în străinătate şi asta datorită faptului că a intervenit în acest caz.

Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate.

Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine (luni - n.r.). De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a spus Florin Cîțu.


Comentarii Facebook